Život dětem: Tématem podzimních Srdíčkových dnů budou dětský autismus a atrezie jícnu

17.09.2023 16:13 | Tisková zpráva

Monika Absolonová, Leona Machálková, Heidi Janků, nebo Martin Chodúr a Jan Bendig, to jsou jen některá ze jmen, která se v pondělí 18. září od 12:15 hodin představí na Zábavném odpoledni u příležitosti zahájení dalšího ročníku Srdíčkových dnů. Vstup na akci je zdarma. Kromě zábavného programu se návštěvníkům nabízí možnost nechat si prověřit mateřská znaménka a pihy, hladinu cukru v krvi nebo dětem zkontrolovat oči.

Život dětem: Tématem podzimních Srdíčkových dnů budou dětský autismus a atrezie jícnu
Foto: Život dětem
Popisek: Život dětem

Samotné Srdíčkové dny potrvají po celé republice do pátku 22. září. Po celou dobu bude možnost v ulicích měst potkávat dobrovolníky z řad studentů středních škol a učilišť, kteří budou nabízet sbírkové předměty na pomoc rodinám s vážně nemocnými dětmi. Výtěžek sbírky je určen rodinám s vážně nemocnými dětmi, které jsou zvlášť v současné době odkázány na pomoc ostatních ještě více než kdy jindy.

„Tváří podzimních Srdíčkových dnů jsou dvojčátka Lea a Olívie, kterým jsou dva roky. Když jim byl rok, lékaři oběma holčičkám diagnostikovali dětský autismus. Od té doby se ze všech sil snaží, aby byly schopny se co nejvíce zapojit do běžného života. Podstupují nejrůznější terapie, které nejsou hrazeny zdravotními pojišťovnami a jsou vděční za první drobné pokroky. Pomozte Lee a Olívii a dalším vážně nemocným dětem na jejich těžké cestě životem a kupte si od dobrovolníků některý z našich sbírkových předmětů, děkujeme,“ prosí za obecně prospěšnou organizaci Život dětem jeho ředitelka Maria Křepelková.

Anketa

Má Česko pořídit letouny F-35?

3%
96%
hlasovalo: 52389 lidí

Sbírka probíhá také online na webové stránce www.srdickovedny.cz, kde je možné si zakoupit virtuálně srdíčko nebo obrázek se zvířátky za 30 korun. Další možností je také obrázek „Dávám srdce dětem“ za 100 korun, 300 korun nebo 500 korun. Obrázky k vám po zaplacení dorazí e-mailem.

„Online Srdíčkové dny probíhají ve prospěch roční Kačenky, která se narodila s atrezií jícnu a skončila na novorozenecké jednotce intenzivní péči. Když ji rodiče poprvé uviděli, byla napojena na nejrůznější přístroje a dlouhých 51 dnů bojovala o svůj život. Dneska potřebuje pomoc od nás ostatních především s různými pomůckami a rehabilitacemi,“ uvádí Maria Křepelková.

Přispět nemocným dětem můžete také zakoupením sbírkových předmětů v e-shopu ZDE nebo zasláním dárcovskou SMS ve tvaru DMS ZIVOTDETEM 60, 90 nebo 190 na číslo 87777, nebo zaslání příspěvku na sbírkový účet 83297339/0800 s variabilním symbolem 1234.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…