Zoo Děčín: Adoptivní rodiče podpořili zoo částkou vyšší než 600 tisíc korun

13.01.2023 15:13 | Tisková zpráva

Celkem 215 zvířat z děčínské zoo se v loňském roce dočkalo svého adoptivního rodiče. Společně tak přispěli na chod zoologické zahrady částkou vyšší než šest set tisíc korun.

Zoo Děčín: Adoptivní rodiče podpořili zoo částkou vyšší než 600 tisíc korun
Foto: Zoo Děčín
Popisek: Zoo Děčín

Nejčastěji adoptovaným zvířetem byl vlk eurasijský. Jeho chov podpořilo hned 10 lidí. Mezi oblíbence ale patřil například i rys ostrovid, kapybara vodní, papoušek vlnkovaný, medvěd kamčatský nebo psoun prériový. Nejštědřejším dárcem se v roce 2022 stal spolek Běhámepolu.cz, který věnoval 40 tisíc korun na korálový útes v Expozici Rajské ostrovy. Možnost adoptovat si zvíře funguje v děčínské zoo již od roku 1991. „Máme tu paní, která touto formou podporuje naši zoo celých 31 let. Jde o Barbaru Niklas z Pirny, která sponzoruje chov čápa černého. Mezi dlouholeté příznivce řadíme například i Klub českých turistů z Krásné Lípy, Stap Vilémov, Petru a Václava Drozdovi, DeCe Computers nebo Miloslava a Miloslavu Bernardovi,“ vyjmenovala Ing. Dagmar Floriánová, která se v děčínské zoo o evidenci adopcí stará. Zájemci o adopci zvířete mají několik možností, jak se stát adoptivním rodičem. Odvíjí se od částky, kterou jsou ochotni věnovat. Minimální částka je 1000 korun, přispět ale mohou i libovolnou částkou dle svých možností nebo zaplatit přesnou částku, která je zkalkulovaná pro jednotlivá zvířata dle náročnosti jejich chovu. Veškeré informace o adopcích zvířat jsou přehledně zpracovány ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

16:46 Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

Šetření v případě českého seniora žijícího v USA se změnilo v pátrání po důkazech, které by České sp…