Zoo Hodonín plánuje modernizovat a stavět

01.09.2022 10:06 | Tisková zpráva

Zatraktivnit areál výstavbou nových šesti pavilonů pro zvířata ze všech kontinentů plánují v příštích letech vedení zoologické zahrady i město.

Zoo Hodonín plánuje modernizovat a stavět
Foto: Zoo Hodonín
Popisek: Zoo Hodonín logo

Odborná komise a rada města vybraly ve výběrovém řízení zpracovatele projektové dokumentace pro stavby pavilonů, které se mají provádět po etapách. Dokumentaci vyhotoví polské architektonické studio, které má s podobnými stavbami bohaté zkušenosti. 

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16803 lidí

Během několika málo příštích let by hodonínská zoo mohla dostat novou tvář. Vzniknout by tam mělo šest nových pavilonů, které budou reprezentovat jednotlivé geografické oblasti, tamní krajinu i obydlí obyvatel. Tak třeba pavilon Afriky zabydlí hrošíci a antilopy, bude tam napodobenina džungle i umělá skála s vodopádem. Dalšími budou třeba pavilon tučňáků nebo objekt reprezentující region Austrálie, který bude připomínat australskou rudou skálu Uluru. Předpokládá se, že výstavby pavilonů vzhledem ke svému rozsahu i finanční náročnosti budou prováděny po částech.

Vizualizaci nové podoby zoologické zahrady již před časem zpracovalo brněnské studio MY3 architekti. Rozvinout záměry do podoby projektu pro další řízení pomůže studio polských architektů, kteří mají bohaté zkušenosti s obdobnými projekty staveb, například Oceanária ve Wroclavi a Orientaria v Lodži i jiných. Smlouva na vypracování projektové dokumentace se studiem je už připravena k podepsání.

Stavět by se mělo po etapách, ale kdy se začne stavět, není zatím jasné. „Hypoteticky bychom čtyři etapy modernizace měli zvládnout za zhruba čtyři roky. První fáze by mohla odstartovat začátkem příštího roku a stavět bychom měli dva objekty,“ sdělil ředitel zoologické zahrady Martin Krug. V roce 2024 by přišel na řadu další objekt a zbylé tři pak v následujících dvou letech. Jako první by se stavěly africké pavilony pro malé šelmy.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…