Zoo Liberec: Mezinárodní konference v Praze startuje již příští středu

05.11.2021 11:19 | Tisková zpráva

Ve dnech 10. -12. listopadu 2021, se při České zemědělské univerzitě (ČZU) v Praze uskuteční očekávaný 6. ročník mezinárodní ochranářsko-vědecké konference Global Biodiversity Conservation Conference (GBCC). Na letošním ročníku hybridní konference na téma „Svět po roce 2020: Od krize k ochraně biodiverzity“ vystoupí řada českých i světových odborníků – vědců, terénních ochránců přírody, ale i zástupců legislativního a byznys sektoru. Přehlídka udržitelné módy během společenského večera dne 11.11., otevřeného zdarma i pro širokou veřejnost, pak přivítá desítky známých tváří z řad českých celebrit.

Zoo Liberec: Mezinárodní konference v Praze startuje již příští středu
Foto: zooliberec.cz
Popisek: ZOO Liberec - logo

Již 6. ročník mezinárodní konference GBCC, která proběhne ve dnech 10.-12. listopadu 2021 na ČZU v Praze, se ponese na velmi aktuální téma „Svět po roce 2020: Od krize k ochraně biodiverzity“. Celkem 21 fyzických a online přednášejících z Česka i zahraničí se bude zabývat tématem ochrany biodiverzity z různých úhlů pohledu. Mezi úvodní přednášející vybraných čtyř sekcí konference patří s osobní účastí Jiří Černý z ČZU s přednáškou o virech v globalizovaném světě a Elmar Fienieg z Evropské asociace zoologických zahrad a akvárií (EAZA), který představí roli zoologických zahrad v ochraně biodiverzity. Dvě další sekce doplní hlavní přednášející s online účastí Daniel Ingram z University of Stirling ve Velké Británii, který přiblíží problematiku lovu, konzumace a obchodování s masem z pralesa, a Wahdi Azmi z neziskové organizace Conservation Response Unit Aceh v Indonésii s přednáškou o konfliktech mezi lidmi a divokými slony na ostrově Sumatra.

Kromě toho nebude chybět ani bohatý doprovodný program. Během prvních dvou přednáškových dnů svoje aktivity na stáncích představí Česká koalice pro ochranu biodiverzity (CCBC), Česká společnost ornitologická (ČSO), spolek H20spodař či Derbianus Conservation, Tým Raven, mobilní laboratoř ČZU MobiLab nebo ochranářská kavárna Kukang Coffee. Během společenského večera 11. listopadu se uskuteční módní přehlídka atraktivní udržitelné tvorby tří návrhářek, Evy Kuželkové, Radky Kudrnové a Terezy Klimovičové. Mezi modely, kteří návrhy předvedou, vystoupí známé osobnosti, jako je například  Kateřina Císařová, Veronika Čermák Macková, Johana Matoušková, Ha Than Špetlíková, Jan Hájek, Zdeněk Suchý a mnoho dalších. Vstup na tuto přehlídku módy budoucnosti je otevřen i široké veřejnosti, a to zcela zdarma. 

Registrace online posluchačů je pak možná až do pondělí 8. 11. do 9:00 hodin na webových stránkách konference www.gbcc-conference.org, kde lze nalézt všechny potřebné informace k události. Podívejte se na krátké promo video zde

Organizace konference se zhostila Česká koalice pro ochranu biodiverzity (CCBC) a ČZU v Praze (konkrétně Fakulta tropického zemědělství, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů a Fakulta životního prostředí) za finanční podpory Zoo Liberec, Zoo Olomouc, Zoo Ostrava, Zoo Praha a Botanické zahrady Praha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …