Zoo Ostrava: Dvě desítky mláďat na safari

13.08.2023 20:41 | Tisková zpráva

Během sezóny se ve výbězích ostravského safari narodilo na dvacet mláďat, nejvíce ve výběhu Indie. Návštěvníci je a dalších více než 100 zvířat mohou pozorovat při projížďce safari expresem, jehož trasa vede přímo výběhy.

Zoo Ostrava: Dvě desítky mláďat na safari
Foto: ZOO Ostrava
Popisek: Zoo Ostrava

Safari v ostravské zoologické zahradě bylo otevřeno v roce 2014 a zahrnuje tři výběhy o celkové rozloze cca 6 hektarů, v nichž žije okolo 120 zástupců africké a asijské fauny ve více než 10 druzích. Návštěvníci se mohou projet safari expresem každý den v době od 10 do 17:40 hodin. Délka jedné jízdy je asi 15 až 20 minut. Nástupiště se nachází pod výběhem žiraf u expozice Tsavo.

Výběh Afrika

Jízda safari expresu začíná ve výběhu Afrika, kde mohou návštěvníci vidět tři mláďata ve stádě antilopy losí a dvě mláďata vzácných a ohrožených vodušek abok. Zatím bez mláďat, ale jistě nepřehlédnutelné je rozrůstající se skupina žiraf Rothschildových. S nedávno dovezenými samicemi čítá stádo čtyři jedince (tři samice a jednoho samce).

Výběh Persie

Z Afriky přejíždí safari expres do Persie. Zde jsou mláďata pouze u onagerů – divokých asijských oslů. A to celkem tři. Ostatní dva druhy (daněk mezopotámský a gazela perská) jsou zde v záložních samčích skupinách.

Výběh Indie

Posledním výběhem je Indie, který plošně největší a je v něm i nejvíce zvířat. Dvě mláďata jsou ve stádě ohroženého jelena barasingy, stejný počet mají i nilgau. Nejpočetnější skupinou ostravského safari je stádo axisů indických s 24 jedinci. Mezi nimi je sedm letošních kolouchů.

Po cestě mohou vidět lidé mláďata i ve výbězích, které bezprostředně nepatří do expozice safari, ale soupravy kolem nich projíždějí. Mezi Afrikou a Persií je to výběh velbloudů dvouhrbých se třemi mláďaty, po výjezdu ze safari pak míjí výběh siků vietnamských se dvěma kolouchy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…