Zoo Ostrava: Přivítali jsme 600 000. návštěvníka

30.12.2023 7:44 | Tisková zpráva

V loňském roce se poprvé za celou historii podařilo v počtu návštěvníků Zoologické zahrady a botanického parku Ostrava překonat hranici 600 000. Stalo se tak těsně před koncem roku. V letošním roce se podařilo návštěvníka s pořadovým číslem 600 000 přivítat dokonce o dva dny dříve. Dosáhne zoo na nový návštěvnický rekord?

Zoo Ostrava: Přivítali jsme 600 000. návštěvníka
Foto: ZOO Ostrava
Popisek: Zoo Ostrava

Začátek roku 2023 začal velmi slibně. Už v lednu do zoo přišlo díky teplému počasí bezmála 14 tisíc lidí. Tolik návštěvníků v tomto zimním měsíci nikdy před tím do zoo nepřišlo. Následující měsíce ale panovalo poměrně chladné počasí, což nebylo pro návštěvnu zoologické zahrady tak příznivé. Až v červnu a pak i v červenci zoo zaznamenala další rekordní návštěvnosti a pomalu začala „dohánět“ co do počtu návštěvníků rok 2022. Podařilo se to začátkem září, kdy dorazil půlmiliontý návštěvník.

Jubilejní návštěvník s pořadovým číslem 600 tisíc prošel branou ostravské zoo na 2. svátek vánoční. Stal se jím pan Ondřej Vašut z Ostravy-Radvanic. Do zoo se vydal letos už podruhé spolu se svou dcerkou. Maminka tentokrát zůstala doma a odpočívala po vánočním shonu. Domů si Vašutovi kromě zážitků z prohlídky zimní zoo odnesli i pamětní list a tašku s upomínkovými předměty zoo. 

Tak obrovský zájem lidí o návštěvu a poznání nás velmi těší a všem moc děkujeme za přízeň a podporu! Spolu s námi se tak podílíte na chodu zoologické zahrady a podporujete chov řady vzácných a ohrožených druhů živočichů a rostlin. V rámci programu Tři koruny ze vstupu jsou podporovány ochranářské projekty v různých částech světa. Když k nám zavítá vysoký počet návštěvníků, můžeme o to více financí věnovat na ochranu přírody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…