Zoo Zlín: Zájem o návštěvu zlínské zoo je skutečně mimořádný

08.09.2022 19:33 | Tisková zpráva

Zájem o návštěvu zlínské zoo je skutečně mimořádný. Pokud půjde vše podle předpokladů, poprvé letos překonáme počet 700 000 návštěvníků v jednom roce. Děkujeme!

Zoo Zlín: Zájem o návštěvu zlínské zoo je skutečně mimořádný
Foto: wikipedia
Popisek: Zoo Zlín.

Rok 2022 je pro nás výjimečný. Na konci srpna se návštěvnost přehoupla přes 600 000 návštěvníků, jen v srpnu do zoo zavítalo rekordních téměř 160 000 osob. Pokud se bude návštěvnost vyvíjet podle dlouhodobých statistik, s velkou pravděpodobností poprvé v historii překonáme počet 700 000 návštěvníků v jednom roce.

„Návštěvnost zahrady je naprosto fantastická, pomáhá nám i počasí. Letos jsme otevřeli novou expozici pro damany a africké ptáky, obrovským magnetem je Jaguar Trek, největší expozice pro jaguáry v Evropě,“ uvedl ředitel zoo Roman Horský. Lidé uvidí jaguáry v rozlehlém výběhu, při komentovaném krmení je mohou sledovat, jak se potápí v jezírku a loví ryby. „Podle ohlasů jsou návštěvníci z expozice nadšeni. Oceňují, jaký komfort a prostor jsme jaguárům dopřáli. Bereme to jako potvrzení, že rozvoj zoo kráčí správným směrem,“ dodal ředitel Horský. Podle jeho slov Zoo Zlín postupně buduje areál, který se liší od tradičního pojetí zoo. Velký důraz klade na zajištění maximálního komfortu pro zvířata, připravuje pro ně nadstandardně rozhlehlé expozice. Na druhé straně však zoo poskytuje také kvalitní návštěvnický servis. „Pokud se toto vše podaří propojit, lidé se v zahradě cítí dobře a vrátí se. Rád bych poděkoval zřizovateli statutárnímu městu Zlín za podporu našich investičních projektů, díky kterým můžeme zlínskou zoo neustále rozvíjet. Děkuji též za finanční pomoc s provozem zoo a za pokrytí nárůstu cen energií, bez provozního příspěvku města bychom nemohli fungovat. A moje velké poděkování patří našim skvělým návštěvníkům. Věřím, že hranici 700 000 osob letos dosáhneme,“ doplnil Horský.

Zahrada pro jubilejního 700 000. návštěvníka připravuje výjimečné dárky, poděkování však chystá i obyvatelům města Zlína. „Město Zlín, náš zřizovatel, v letošním roce slaví výročí 700 let od první zmínky o městě. Přáli bychom si k této sedmistovce přidat i tu naši v podobě 700 000 návštěvníků, bylo by to krásné propojení. A v této souvislosti bychom rádi dali dárek také obyvatelům města. Zlíňáci při nás vždy stáli a stojí, často slýchám, jak moc jsou na naši zoo pyšni. Při překonání hranice 700 000 osob pro ně chystáme speciální a výjimečné překvapení, které nemá v historii zoo obdoby,“ s úsměvem zdůraznil ředitel Roman Horský.

Jaguáři jsou velkým lákadlem letošní sezóny. Moc rádi vám přinášíme jedinečné video z jejich expozice. Poprvé se jaguáry Danyho a Yunu podařilo zachytit při potápění v jezírku! Za poskytnutí videa velmi děkujeme Petře Anastasii Špidlové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…