dTest: Hliníkové grilovací nádobí škodí zdraví

23.05.2018 21:17 | Zprávy

Při grilování je zdravější steak, rybu či houby nevystavovat přímému ohni a používat vhodné nádoby. Neměly by však být hliníkové, protože se z nich do jídla uvolňují škodlivé látky. Upozornila na to německá spotřebitelská organizace Stiftung Warentest.

dTest: Hliníkové grilovací nádobí škodí zdraví
Foto: dtest.cz
Popisek: dTest - logo

Grilovací nádoby mají své výhody. Díky nim se potraviny nepřipálí k roštu a není ho pak třeba drhnout. Menší kousky z nich nepadají do ohně. Nejdůležitější však je, že nádoby brání v usazování některých škodlivých látek v grilovaných potravinách. Brání stékání tuku a masových šťáv do ohně, při kterém se vytvářejí rakovinotvorné polyaromatické uhlovodíky a s dýmem se dostávají do opékaného masa, ve kterém se pak hromadí. Zejména kůrčička grilovaných potravin pak může obsahovat vysoké množství škodlivých látek.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

David Smoljak byl položen dotaz

Co by teda měla ČR a EU udělat?

Jak zajistit spravedlivý mír a jak Ukrajině garantovat bezpečnost? Mluví o tom dost politiků, ale já upřímně nevím, co má být tou garancí? Spravedlivý mír chápu, jen se tedy obávám, že k němu asi nedojde. USA chce kapitulaci Ukrajiny a EU proto spravedlivý (ani jiný) mír nedělá nic.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberální institut: Výzva k deregulaci a posílení konkurenceschopnosti

16:13 Liberální institut: Výzva k deregulaci a posílení konkurenceschopnosti

Dokument vyzývá k akci a nastiňuje konkrétní návrhy na snížení regulační zátěže v Evropě a oživení j…