ePojisteni.cz: Loni našich služeb využilo 700 tisíc lidí, uzavřeli 150 tisíc pojistných smluv

25.01.2014 9:01

Služeb společnosti ePojisteni.cz, která je největším českým online pojistitelem, využilo v loňském roce více než 700 tisíc lidí. Ve srovnání s rokem 2012 to znamená nárůst ve výši 40 procent. Vyplývá to z interních statistik, jež společnost ePojisteni.cz zveřejnila.

ePojisteni.cz: Loni našich služeb využilo 700 tisíc lidí, uzavřeli 150 tisíc pojistných smluv
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Nejpoužívanější funkcí, kterou na svých webových stránkách ePojisteni.cz zajišťuje, je možnost srovnání výše pojistného u různých tuzemských pojišťoven. "Kalkulaci, která pojišťovna nabízí nejlepší podmínky, si u nás v roce 2013 udělalo více než 713 tisíc lidí," potvrzuje marketingový ředitel ePojisteni.cz David Holý.

Největší zájem je podle Holého o kalkulaci povinného ručení. "Srovnání podmínek povinného ručení si na webu ePojisteni.cz nechalo loni provést 540 tisíc řidičů," říká. I druhé nejčastější srovnání se týkalo segmentu pojištění automobilů - o kalkulaci na havarijní pojištění mělo zájem více než 90 tisíc klientů.

Úměrně k počtu kalkulací vzrostl i počet lidí, kteří přes ePojisteni.cz rovnou nalezené pojištění uzavřeli. "V loňském roce evidujeme přes 150 tisíc uzavřených smluv na různé pojistné produkty. Asi 80% z nich tvoří smlouvy na uzavření povinného ručení," popisuje obchodní ředitel ePojisteni.cz Dušan Šenkypl.
Zájem Čechů o srovnávání a uzavírání pojištění online podle Holého stabilně roste. Za poslední tři roky tak klienti ePojisteni.cz v součtu poptali více než 2 miliony kalkulací pojištění a objednali téměř 400 tisíc pojistných produktů, nejčastěji opět povinných ručení. "Už tři roky po sobě zaznamenáváme výrazný meziroční nárůst a jistě je zde ještě prostor pro další růst. Naším cílem je, aby během několika málo let u nás byl pojištěn desátý automobil," odhaluje. "Díky obrovskému počtu klientů máme s pojišťovnami nastavené podmínky tak, že dokážeme klientům nabídnout výhodnější pojištění než samotné pojišťovny, navíc ve spojení s vysokým uživatelským komfortem," dodává Holý.

Společnost ePojisteni.cz vznikla v roce 2008. Specializuje se na srovnání nabídek tuzemských pojišťoven a rychlé a uživatelsky příjemné uzavírání pojistných smluv online.  Průměrná úspora, kterou díky ePojisteni.cz každý klient dosáhl, činí 1750 Kč ročně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…