Check Point se umístil v kategorii Leaders v Gartner Magic Quadrant 2013

15.03.2013 10:06

Společnost Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), světový lídr v oblasti zabezpečení internetu, oznámila své umístění v kvadrantu Leaders nejnovějšího vydání zprávy Gartner Magic Quadrant for Enterprise Network Firewall1. Stejně úspěšné hodnocení firma získává již 16 let v řadě.

Check Point se umístil v kategorii Leaders v Gartner Magic Quadrant 2013
Foto: Martin Kovář
Popisek: Počítač, internet, klávesnice. Ilustrační foto.

Společnost Gartner definuje kategorii Leaders ve své zprávě Enterprise Network Firewall Magic Quadrant jako „mix velkých a středně velkých dodavatelů, jejichž společnou charakteristikou je, že produkují výrobky vyhovující požadavkům podniků. Tyto požadavky zahrnují poskytování širokého spektra modelů, podporu pro virtualizaci i virtuální lokální sítě a možnosti správy a reportingu, které byly navrženy pro komplexní a vysoce výkonné produkční systémy, jako jsou několikavrstvá administrace a minimalizace pravidel/politik. Řešení typu NGFW (Next Generation Firewall) představuje důležitý prvek při odklonu podniků od dedikovaných zařízení IPS (Intrusion Prevention System), které využívaly na perimetru vlastní sítě i ve vzdálených lokalitách. Dodavatelé v tomto kvadrantu si drží vedoucí pozice v nabídkách nových ochranných funkcí a nabízejí expertní schopnosti a nepřistupují k firewallu jako ke komoditě. Zároveň mají dobrou pověst, která se týká kvality jejich produktů. Dokáží eliminovat chyby a zranitelnosti ve svých bezpečnostních řešeních. Mezi společné charakteristiky patří nejvyšší možná propustnost s minimální ztrátou výkonu a možnosti hardwarové akcelerace."

„Trh firewallů se vyvinul od jednoduchých stavových firewallů až do podoby zařízení NGFW. Ty zahrnují komplexní inspekci podporující prevenci průniků, kontrolu na aplikační úrovni a granulární řízení politik," objasňuje Gartner. „Firewally NGFW mohou na hranici podnikových sítí eventuálně nahradit masové instalace samostatných síťových řešení IPS."

„Ačkoli byla společnost Check Point průkopníkem v tomto segmentu se zařízením FireWall-1 a se svou patentovanou technologií stavové inspekce (stateful inspection), vyvinuli jsme další inovace založené na architektuře softwarových bladů. Ty poskytují zákazníkům flexibilní a jednoduchá řešení, která lze plně přizpůsobovat konkrétním bezpečnostním potřebám organizací," říká Juliette Rizkallah, víceprezidentka marketingu ve společnosti Check Point Software Technologies. „Široká nabídky zařízení společnosti Check Point a vysoce hodnocená konzole pro jejich management nám umožňuje plnit nejpřísnější požadavky komplexních podnikových sítí."

Společnost Check Point nabízí svým zákazníkům ucelenou ochranu všech typů dat. Uživatelé si mohou vybírat z rozsáhlé palety integrovaných bezpečnostních  funkcionalit, včetně firewallů, IPSec (IP Security), VPN (Virtual Private Network), mobilního přístupu, IPS, systémů Anti-Bot, antivirů, řešení antispamové a e-mailové bezpečnosti, Identity Awareness, kontroly aplikací, filtrování adres URL a softwarových bladů DLP.

Více informací o Magickém Kvadrantu pro podnikové společnosti společnosti Gartner naleznete na: http://www.checkpoint.com/products/promo/gartner-firewall/

O zprávě Gartner Magický kvadrant

Gartner nevyzdvihuje žádného dodavatele, produkt nebo službu zmíněnou v jejich výzkumných publikacích a nevyzývá  uživatele technologií, aby si vybírali dodavatele, kteří mají nejvyšší hodnocení. Výzkumní zprávy Gartner jsou založeny na názoru výzkumné organizace Gartner a neměly by být vykládány jako konečná skutečnost. Společnost Gartner se zříká v souvislosti s tímto výzkumem všech záruk včetně těch, které se týkají jejich vhodnosti pro určitý záměr či prodejnosti.

O společnosti Check Point Software Technologies

Check Point Software Technologies Ltd. (www.checkpoint.com), celosvětový lídr v oblasti zabezpečení internetu, je jediný dodavatel, který nabízí jednotný rámec pro správu komplexního zabezpečení sítí, dat a koncových bodů. Check Point svým zákazníkům přináší bezkonkureční zabezpečení proti všem typům hrozeb, klade důraz na jednoduchost nastavení a ovládání a snižuje náklady na vlastnictví. Check Point jako první uvedl na trh firewall (označený FireWall-1) s patentovanou technologií „stateful inspection“. Nejnovější inovací Check Pointu je architektura softwarových bladů. Dynamická architektura softwarových bladů nabízí bezpečná, flexibilní a jednoduchá řešení, která je možné libovolně přizpůsobit potřebám jakékoliv organizace či prostředí. Mezi zákazníky Check Pointu patří desítky tisíc společností a organizací všech velikostí, včetně všech firem uváděných v žebříčku Fortune 100. Řešení ZoneAlarm, které získalo řadu ocenění, chrání milióny počítačů proti útokům hackerů, spyware a krádeží identity.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Zakázka na dokončení Šlechtovy restaurace je připravená

10:01 MHMP: Zakázka na dokončení Šlechtovy restaurace je připravená

Pražští radní odsouhlasili záměr veřejné zakázky na výběr zhotovitele, který dokončí rekonstrukci Šl…