Chmiel - policejní akce

14.06.2013 9:39

Exministr Juraj Chmiel, jenž zasedal ve vládě úřednického premiéra Jana Fischera, varuje před předčasným honem na domnělé korupčníky. Mohlo by se totiž také stát, že budou lynčováni nevinní lidé. Mluví prý z vlastní zkušenosti.

Chmiel - policejní akce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Noční hlídka policie

Exministr Juraj Chmiel je obžalobou viněn ze zneužití pravomoci a porušení povinností při správě cizího majetku v době, kdy byl českým velvyslancem v Austrálii. Věc projednává Obvodní soud pro Prahu 1. Právě ve světle těchto skutečností nabádá všechny ke klidu vzhledem k policejní akci na Úřadu vlády.

Státní zástupce prý nikdo nepohání k zodpovědnosti

„Vycházím i z vlastní zkušenosti, kdy jsem byl obviněn, obžalován, teď i souzen a po celou dobu i mediálně lynčován, a to vše na základě vykonstruovaného obvinění ze strany tehdejší Martincovy protikorupční policie, přičemž obvinění je v příkrém rozporu se všemi listinnými důkazy, vnitřním šetřením Ministerstva zahraničních věcí a dokonce i výpovědi tzv. svědků obžaloby mluví v můj prospěch,“ poznamenává Chmiel.

Právě proto vyzývá všechna média i politiky ke klidu, jenž je třeba zachovat až do okamžiku, než bude jasné, že skutečně došlo k porušení zákona. Připomíná také, že policie, ani žádný státní zástupce nebyl hnán k zodpovědnosti v kauzách, kde se ukázalo, že je obviňovaný nevinen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…