Dalík by mohl dostat až 12 let, myslí si právník

08.10.2012 13:01 | Zprávy

Pokud kriminalisté prokážou Marku Dalíkovi aktivní účast v korupčním skandálu Pandur hrozí mu až 12 let vězení. V rozhovoru pro server Prvnizpravy.cz to prohlásil známý pražský advokát Oldřich Choděra.

Dalík by mohl dostat až 12 let, myslí si právník
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Věznice Pankrác

"Všechno záleží na tom jak bude ze strany vyšetřovatelů a státního zástupce jeho jednání v tomto případu kvalifikováno. V této kauze jak známo vznikla České republice mimořádně velká finanční škoda. Pokud by panu Dalíkovi byla prokázána aktivní účast v této věci může mu hrozit trest odnětí svobody až na 12 let nepodmíněně," řekl Choděra v rozhovoru.



Jak dlouho bude Dalíkovo vyšetřování probíhat závisí podle Oldřicha Choděry na rozsahu a okolnostech. O korupci se přitom začalo hovořit již před rokem.

"Zda bude vyšetřování Dalíkovi účasti v této věci dlouhé závisí především na tom co všechno policie vyšetřuje. Pokud kriminalisté například začali rozplétat propojení této kauzy s jinými možnými případy - což není vyloučeno - může se vyšetřování táhnout velmi dlouho," uzavřel Choděra.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Eurokomisař

Pořád se tu mluví o eurokomisaři. Mě by zajímalo, v čem je pro nás lidi tato funkce důležitá? A jestli je, proč se diskutuje o tom, kdo jej nominuje víc, než o tom, kdo bude nominovaný? Fakt si myslíte, že nezkušená Nerudová je dobrá volba? Proč třeba nenominujete nějakého nestranného kandidáta, kte...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

 Přisypávání cvrčků do salámu. I s výkaly. „Plán, jak nám ublížit.“

20:05 Přisypávání cvrčků do salámu. I s výkaly. „Plán, jak nám ublížit.“

Hmyz, konkrétně cvrčci, jako součást uzenin a masných výrobků. Studie z Mendelovy univerzity v Brně,…