Fischer má stále největší šanci stát se prezidentem, ukázal průzkum

15.06.2012 13:12

Průzkum společnosti SANEP potvrdil vedení v preferencích pro přímou volbu prezidenta Janu Fischerovi. Za ním zůstávají s téměř totožným počtem hlasů Jan Švejnar a Miloš Zeman, ostatní kandidáti zůstávají vzadu s velkým odstupem.

Fischer má stále největší šanci stát se prezidentem, ukázal průzkum
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Jan Fischer

Největším favoritem voleb, které se budou konat počátkem roku 2013, je Fischer, pro kterého by v červnu tohoto roku hlasovala téměř čtvrtina (23,1%) voličů. Druhý největší počet hlasů (15,2 %) získal ekonom Švejnar.

Celý průzkum ZDE

S  odstupem pouhých sedm desetin procentního bodu se za Janem Švejnarem umístil bývalý předseda vlády a čestný předseda SPOZ Miloš Zeman, kterému by dalo aktuálně svůj hlas 14,5 % rozhodnutých voličů.

S velkým odstupem za Zemanem následuje předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. Nynější ministr zahraničí by aktuálně obdržel 7,6 procenta  hlasů. Následuje senátor a oficiální sociálně demokratický prezidentský kandidát Jiří Dienstbier, kterého by v červnu volilo 6,2 procenta voličů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…