Jiří Paroubek podle zástupců kraje šíří poplašné zprávy

31.10.2011 13:09

Problematika přesunu odpadů z ostravských lagun do cementárny v Čížkovicích je aktuálně oblíbeným tématem mnoha politiků, kteří ji považují za způsob, jak získat pozornost a politické body.

Jiří Paroubek podle zástupců kraje šíří poplašné zprávy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Za politické hrátky označil některé výroky politiků nedávno i prezident Václav Klaus. Jiří Paroubek na své tiskové konferenci v minulém týdnu obvinil ze schválení dovážení kalů do cementárny Lafarge i vedení Ústeckého kraje, se kterým má dlouhodobě napjaté vztahy. Podle zástupců kraje jde o fakty nepodložený výrok. „Jiří Paroubek svými nekompetentními výroky nezodpovědně šíří poplašné zprávy," řekl Arno Fišera, náměstek hejtmanky.

Kraj se hájí tím, že o udělení změny integrovaného povolení pro skládku Celio rozhodovali úředníci Odboru životního prostředí a zemědělství Krajského úřadu Ústeckého kraje. Úřad využil všech možností k tomu, aby byly stanovené podmínky co nejpřísnější, a bude jejich dodržování důsledně sledovat. Úřad navíc nemohl žádosti o změnu povolení nevyhovět, pokud společnost splnila všechny podmínky.

Při spoluspalování odpadů jsou emisní limity mnohem přísnější než při běžném provozu cementárny, i díky tomu je zatížení prostředí Ústeckého kraje minimální. „Záležitost ostravských lagun řeší Vláda České republiky již od konce devadesátých let a Jiří Paroubek měl v roli premiéra možnost zasáhnout," dodal Arno Fišera.

KAM DÁL:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…