John chválí sebe a VV: Česko čekají změny k lepšímu

26.12.2011 16:58

Předseda Věcí veřejných Radek John se na svém blogu zamýšlí nad tím, co občany České republiky čeká příští rok. A podle něj i přes krizi, kterou prochází Evropa, mnoho dobrého.

John chválí sebe a VV: Česko čekají změny k lepšímu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John

„Podařilo se nám zabránit zvýšení daně z přidané hodnoty na 19 procent. Je pravda, že ke zvýšení příští rok DPH dojde, ale těch pět ušetřených procent by pocítila každá domácnost,“ začíná John s tím, co jeho strana dokázala.

Větší bezpečnost díky omezení hazardu

Připomíná, že je zde snaha debatovat o mezigenerační solidaritě – hlavně v otázce důchodů. K posílení bezpečnosti obyvatel přispěje podle Johna také omezení hazardu. "Díky novému zákonu o veřejných zakázkách se nebudeme muset obávat, že budeme svědky dalších zmanipulovaných „karlovarských“ losovaček za peníze nás všech, masových krádeží z veřejných rozpočtů,“ tvrdí předseda VV.

Nejvíce ale prý Johna potěšilo fungování policie v otázce korupce. „Čeká nás tedy mnoho změn. Navzdory všeobecnému pocitu že stát funguje špatně, řada těchto změn bude k lepšímu. Některé nás samozřejmě nepotěší. Takový je život,“ myslí si.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

12:41 Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

Nejsou vojáci, není munice, nejsou opevnění. To jsou závěry polského analytika Konrada Muzyky ohledn…