Klaus užasl nad vyhozením generála. Oklamán byl prý on, nebo premiér

13.12.2012 14:14

Prezident Václav Klaus prohlásil v reakci na personální kroky nové ministryně obrany Karolíny Peake, že buď byl oklamán on sám, nebo premiér Petr Nečas. Při jejím jmenování do čela resortu byl totiž ujištěn, že bude zajištěna kontinuita ve fungování Ministerstva obrany, čehož zárukou měl být dnes odvolaný první náměstek Vlastimil Picek.

Klaus užasl nad vyhozením generála. Oklamán byl prý on, nebo premiér
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus jmenoval nové ministry. Karolínu Peake ministryní obrany, Zbyňka Stanjuru ministrem dopravy a Petra Mlsnu ministrem bez portfeje

Ani 24 hodin nepotřebovala nová ministryně obrany Karolína Peake, aby spustila personální čistku. V rychlém sledu odvolala prvního náměstka Vlastimila Picka, šéfa sekce vyzbrojování Pavla Bulanta a ředitele kabinetu Františka Šulce. Po svém jmenování přitom tvrdila, že nechystá žádné velké personální změny. Její kroky zaskočily i samotnou hlavu státu.

„Rozhodnutím jsem nesmírně překvapen. Měl jsem mnoho otazníků nad jmenováním paní Peake, ale byl jsem předsedou vlády ubezpečen, že bude zajištěna kontinuita fungování ministerstva a že tuto kontinuitu bude zajišťovat první náměstek ministra Vlastimil Picek,“ uvedl Václav Klaus pro Novinky.cz, jak vnímá personální opatření nové ministryně.

Oklamán byl buď prezident, nebo předseda vlády

„Buď jsem byl oklamán já panem premiérem, nebo byl oklamán pan premiér paní ministryní,“ vyjádřil se prezident. Peake byla ministryní obrány jmenována ve středu. Václav Klaus se ještě před tím vyjadřoval ke spekulacím o její nominaci na post šéfky armády velmi rezervovaně a podivoval se, že by se prakticky přes noc stala odbornicí na armádu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…