Korte z TOPky k rudé slině na Havla: Zbytečné komentovat, Grebeníčku

23.12.2011 19:03 | Zprávy

V den posledního rozloučení s bývalým prezidentem Václavem Havlem vysvětlil komunistický poslanec Miroslav Grebeníček, proč on sám se nezúčastnil úterního smutečního zasedání sněmovny. Dřívější hlava státu se podle něj nemalou měrou zasloužila o to, že na české politické scéně zdomácněl jev nazývaný jako politický rasismus, když občany a jejich zástupce dělil v rozporu se svým prezidentským slibem na vyvolené a zavrhované.

Korte z TOPky k rudé slině na Havla: Zbytečné komentovat, Grebeníčku
Foto: kscm.cz
Popisek: Miroslav Grebeníček, poslanec KSČM

Svou neúčast na úterním smutečním zasedání sněmovny se rozhodl vysvělit bývalý předseda KSČM a nynější poslanec Miroslav Grebeníček. Poukazuje na to, že ani ve chvílích nejsmutnějších okamžiků pro rodinu zesnulého a lidi mu blízké by se z piety nemělo stávat pouhé politické divadlo, na němž by se vynucovala účast, nebo naopak známkovala neúčast.

„S Václavem Havlem jsem měl možnost několikrát jednat. V té souvislosti chci připomenout jedno. Kdyby na místě prezidenta Havla byl člověk schopný demokratické diskuse a nadstranického přístupu, ochotný plně respektovat a hájit Ústavu a Listinu základních práv a svobod, mohly být škody napáchané autoritářskými vládami přece jen menší,“ tvrdí Grebeníček.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Jiří Hroník

Oto​ Klempíř byl položen dotaz

Líbí se mi, že umíte uznat svou chybu.

Ale jak to tedy vlastně bylo? Vy jste s STB opravdu spolupracoval? A kdy přesně jste spolupráci ukončil?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

22:03 JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

Svatomartinské hody jsou tradičním vyvrcholením gastronomické sezóny.