Mimořádná tripartita bude dnes v Praze jednat o dopravě

29.09.2011 5:58

Zástupci vlády, odborů a zaměstnavatelů budou dnes v Praze jednat o dopravě. Na mimořádném jednání tripartity by se měli zaměřit na financování veřejné dopravy a Státního fondu dopravní infrastruktury.

Mimořádná tripartita bude dnes v Praze jednat o dopravě

Částka, s níž Státní fond dopravní infrastruktury (SFDI) hospodaří, postupně klesá. Zatímco loni měl k dispozici 96 miliard, letos to bylo zhruba 61,3 miliardy. Pro příští rok se počítalo původně s 37 miliardami. Připomínky k sumě měli zaměstnavatelé i odboráři. Ministr dopravy Pavel Dobeš požadoval o 8,8 miliardy Kč víc.

Fond dostane další čtyři miliardy

Kabinet nakonec v úterý schválil navýšení rozpočtu fondu o kompromisní čtyři miliardy. I zhruba poloviční suma ale umožní pokračovat v některých stavbách. Patří mezi ně třeba dostavba dálnice D11 z Prahy do Hradce Králové.

Na část stavebních záměrů však peníze nebudou. Ministerstvo dopravy upozorňuje, že kvůli nízkému rozpočtu nebude mít dost peněz na spolufinancování a přijde o prostředky z EU.

Sledujeme téma: SFDI

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…