Natřískaný Klausův jazz. Poprvé se prodávaly i lístky na stání

23.11.2011 9:40

V úterý zahájil prezident Václav Klaus ve Španělském sále Pražského hradu další koncert z cyklu Jazz na Hradě. V pořadí již 78. Bylo tak narváno, že někteří posluchači museli stát.

Natřískaný Klausův jazz. Poprvé se prodávaly i lístky na stání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Na koncert tradičně přišli velvyslanci cizích zemí a jako tradičně seděli v první řadě. Mezi nimi nechyběl ani americký velvyslanec Norman Eisen, který si byl poslechnout své krajany, The Golden Striker - Trio Rona Cartera. V publiku se objevil například i první náměstek ministra obrany Jiří Šedivý.

z minulého jazzu: Topkařský pěvec Korte poslouchal Klausův jazz


„Zvláště pro vlastence mám takovou bonusovou informaci. Dozvěděla jsem se, že Ron Carter hraje celý život na kontrabas české výroby a dnes tomu asi nebude jinak," řekla na úvod moderátorka.

Ovace ve stoje

Pak tradičně zahájil večer prezident Klaus. „Dámy a pánové, vzácní hosté, dneska je tady spousta členů diplomatického sboru. Dneska je vás tady strašně moc. Udělali jsme naprostý rekord a prvně jsme prodávali i lístky ke stání. To tady ještě opravdu nikdy nebylo a to je důkaz, že vaše očekávání jsou jistě veliká. Všichni se velmi těšíme. Už to nebudu zdržovat. Hezký jazzový večer," popřál prezident.

Hudebníci z tria se na úvod uklonili až po pás a za svou zdvořilost sklidili velký potlesk. Kapela zahrála ve složení Ron Carter - kontrabas, Kevin Eubanks - kytara a Mulgrew Miller - klavír a večer byl naplněn bluesovými melodiemi. Bylo koncert po dlouhé době, kdy nevystoupili žádní hráči na dechové nástroje.

Černošské trio hrálo asi hodinu a půl a jednu písničku přidalo. Prezident Klaus si na závěr tradičně potřásl se všemi hudebníky rukou a hostesky jim přinesly květiny. Američtí muzikanti při svém odchodu obdrželi ovace ve stoje.   

O Jazzu na Hradě:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…