Nové pražské hnutí bojuje proti asfaltování centra metropole

28.07.2014 12:18

Hnutí PRO PRAHU, v jehož čele stojí Petra Venturová, na svém Facebooku upozorňuje na kroky magistrátu, který se rozhodl v některých ulicích nahradit klasické dlažební kostky za asfalt.

Nové pražské hnutí bojuje proti asfaltování centra metropole
Foto: archiv strany / FB
Popisek: Hnutí PRO PRAHU chce zachovat klasické dlažební kostky v metropoli

"Myslíte si, že je normální, aby představitelé Prahy dovolili, aby se historická dlažba (kočičí hlavy) měnila za asfalt? Třeba na ulici Panská? Milujte Prahu, protestujte a sdílejte!" uvádí hnutí na svém Facebooku, kde má necelých deset tisíc fanoušků.

Názory případných voličů jsou poměrně ostré a vyhraněné. "Měnit kočičí hlavy za asfalt je pěkná pitomost! To může schválit jen dement! Pražská radnice by zasloužila za svý počiny defenestraci nebo alespoň pořádnou koupel ve Vltavě a týdenní pranýř!" napsal jeden z fanoušků. "Asfalt asi ne. Jsou ale i jiné možnosti třeba v Brně vyměnili kočičí hlavy za velké kostky žulové a vypadá to dobře a neničí to podpatky," doplnila druhá.

Hnutí kromě jiného připomenulo, že celé léto bude v pražských ulicích k vidění i několik "vlajkonošů", kteří budou rozdávat kávu.

Jak už ParlamentníListy.cz informovala předsedkyně Venturová: "PRO PRAHU je politické hnutí, které vzniklo z řad starostů městských částí. Spojila nás nekomunikace vedení Prahy se zástupci městských částí, neodbornost a nezájem o problémy běžných Pražanů. Jsme jediné politické hnutí, které vzniklo z potřeb Pražanů, z řad Pražanů, z řad odborníků a „zatím" pouze pro Prahu. Máme zkušenosti s řízením městských částí, známe Prahu i její slabá místa, stejně i její silné stránky a nevyužité možnosti."

Ve výzkumu agentury Herzmann pro hlavní město Prahu se zatím hnutí neumístilo ani s jedním procentem.

Ing. Jan Skalický

  • HPP
  • politické hnutí PRO PRAHU, kandidát na starostu Prahy 5
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…