Paroubek jako spisovatel moc netáhne, ale vydělává. Má luxusní smlouvu

14.12.2011 7:19

Expremiér Jiří Paroubek si prý na dům v Řecku vydělal psaním knih. V kamenných obchodem se však prodaly jen stovky výtisků Paroubkových děl, kde se tedy vzaly miliony na novou nemovitost? Ukazuje se, že Paroubek dostal luxusní podmínky od vydavatele Aleše Lederera, který mu vyplatil čtyři miliony korun. Teď přiznává, že na Paroubkovi prodělává, ale nevadí mu to. Věří v obrat.

Paroubek jako spisovatel moc netáhne, ale vydělává. Má luxusní smlouvu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Expremiér Jiří Paroubek tvrdí, že si na svůj řecký dům vydělal jako spisovatel. Za své knihy prý dostal pět milionů. Vše bylo řádně zdaněno, takže jde o naprosto průhlednou záležitost. Knihkupectví jako Academia knihkupectví nebo Kanzelsberger však hlásí, že prodali jen stovky kusů Paroubkových knih. Další výtisky prodal Paroubkův vydavatel Aleš Lederer přes vlastní web, tedy ne ve standardních obchodech. Kde se tedy vzalo pět milionů pro Paroubka? Na tuto otázku hledá odpověď dnešní Mladá Fronta Dnes.

Smlouva jako pro Grosse

Paroubek zatím vydal dvě knihy a Lederer přiznává, že na ně expremiérovi tak výhodné podmínky, až sám prodělal. „Pan Paroubek chtěl smlouvu na čtyři miliony. Spolupráce by se mi vyplatila až při sto tisících prodaných knihách.,“ prohlásil vydavatel. Dodal k tomu, že se prodalo asi jen třiačtyřicet tisíc výtisků, takže prodělává. Zdá se však, že mu to nevadí. Přistoupil prý na tyto smluvní podmínky dobrovolně. Nabízí se zde srovnání s jiným expremiérem z řad ČSSD a to se Stanislavem Grossem, který vydělal desítky milionů korun na akciích díky kamarádovi.

Lze jen spekulovat o tom, kam zmizela většina Paroubkových prodaných děl, když lidé v knihkupectvích skoupili jen stovky kusů. Existuje možnost, že je nakoupili Paroubkovi příznivci či jeko noví straničtí kolegové a chystají se na předvolební kampaň. Sám Paroubek však takový scénář popírá. „Výtisků máme k dispozici ve stranickém sekretariátu jen několik desítek,“ zdůraznil expremiér.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

12:41 Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

Nejsou vojáci, není munice, nejsou opevnění. To jsou závěry polského analytika Konrada Muzyky ohledn…