Policie navrhla obžalovat 14 lidí za daňové úniky a praní špinavých peněz

24.02.2012 10:38 | Zprávy

Kvůli daňovým únikům a praní špinavých peněz navrhla policie obžalovat čtrnáct lidí. Podle kriminalistů svým počínáním připravili stát o více než 630 milionů korun.

Policie navrhla obžalovat 14 lidí za daňové úniky a praní špinavých peněz
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Kriminalisté navrhli obžalovat čtrnáct lidí z rozsáhlých daňových úniků, praní špinavých peněz a korupce. Podle mluvčího protikorupční policie Jaroslava Ibeheje skupina připravila stát o více než 630 milionů korun. Zejména prý zahrnovala do účetnictví fiktivní faktury. Kvůli daňovým únikům i legalizaci výnosů z trestné činnosti pak založila řadu bankovních kont.

„Kriminalisté Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality předali Vrchnímu státnímu zastupitelství v Praze návrh na podání obžaloby na 14 osob, které jsou stíhány kvůli rozsáhlým daňovým únikům, zneužívání pravomoci veřejného činitele, přijímání úplatku, podplácení, legalizaci výnosů z trestné činnosti a padělání a pozměňování veřejné listiny,“ uvedl Ibehej.

Byl zajištěn majetek přesahující dvacet milionů

V průběhu vyšetřování došlo k zajištění majetku, jehož hodnota přesahovala částku 20 milionů korun. Část takto zajištěného majetku již byla užita k úhradě daní, které následně doměřil finanční úřad. „Zmíněný případ je historicky jednou z nejsložitějších daňových kauz, zpracovávanou naším útvarem, zejména vzhledem k vysoce organizovanému a sofistikovanému způsobu páchání trestné činnosti, která prorůstala i do veřejné správy,“ dodal mluvčí protikorupční policie.


 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

17:57 Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

Proč tentokrát při povodních masivněji nepomáhá armáda? A je správné, aby prezident osobně pomáhal v…