Prasata, křičeli skini na gaye. Ti měli legraci z Klause a nahého Hájka

13.08.2011 14:19

UVNITŘ FOTO V posledních dnech mnohokrát probíraný pochod „Pražské hrdosti“ dospěl na pražský Střelecký ostrov. Reportér serveru ParlamentníListy.cz v průběhu akce hlásil, že účastníci průvodu nesou transparent s nápisem „Bátoru zdraví křesťanské buzny“. Extremisté, kteří se rozhodli pochod narušit, pokřikovali na účastníky, že jsou "prasata, devianti a hnůj".

Prasata, křičeli skini na gaye. Ti měli legraci z Klause a nahého Hájka

K pochodu Prague Pride se vyjádřila řada osobností z Česka i ze zahraničí. Nemalou pozornost vzbudilo kontroverzní prohlášení vicekancléře prezidenta republiky Petra Hájka, který vyjadřoval značnou nelibost nad faktem, že záštitu pochodu propůjčil pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS).  

Hájek uvedl exkluzivně pro server ParlamentníListy.cz že jde o akci, v níž je oslabována role tradiční rodiny. Svět, jak ho známe ožírá obluda multikulturalismu.

Prohlédněte si FOTOGALERII

„Svět, v němž sexuální či jakákoli jiná deviace je povýšena na ctnost, abnormalita na normu, destrukce společnosti na posvátný Pokrok. Kde občanské svobody nahradila lež takzvaných lidských práv a první mezi nimi, svobodu projevu, cenzura politické korektnosti, jak se dnes politicky korektně říká obyčejnému pokrytectví," prohlásil vicekancléř.


Poblíž Jungmannova náměstí pochod gayů narušili příznivci Dělnické strany sociální spravedlnosti

Začalo to na ParlamentníchListech.cz:
Praha plná úchylných gayů. S podporou primátora z ODS, zuří Hájek
Petr Hájek: Jsem kryptofašista. Doznávám se

Právě z vicekancléře Hájka a prezidenta Klause mají pochodující homosexuálové legraci. Jak informuje reportér ParlamentníchListů.cz, nesou pochodující jejich figuríny. Nahá loutka Hájka dokonce mává rukama a nohama.

Akce se účastnili i politici ČSSD Jiří Dienstbier nebo Jiří Paroubek. Pořadatelé čekali, že akce přiláká sedm tisíc lidí, podle informací serveru idnes.cz v průvodu kráčely více než tři tisícovky - mnozí ani ke gay komunitě nepatřili, jen akci podporovali nebo přihlíželi. V průvodu bylo i velké množství cizinců.

Pochod již došel do svého cíle na Střeleckém ostrově. Za zmínku stojí, že odpůrců pochodu se sešla jen hrstka. Předseda Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) Tomáš Vandas počítal s účastí asi dvou stovek příznivců strany, ale dorazilo jich jen pár desítek. Radikálové do průvodu házeli plastové lahve s vodou i dýmovnice a snažili se vyprovokovat protiakci účastníků pochodu, ti však zůstali klidní.

Na sociální sítí Facebook se začínají objevovat příspěvky, v nichž účastníci pochodu nadšeně děkují organizátorům za skvěle připravenou akci a prohlašují, že příště na podobnou akci dorazí znovu.

Gay s maskou Václava Klause

Střet v ODS

Na Hájkovo prohlášení, které celou kontroverzi kolem pochodu homosexuálů spustilo, reagovala v posledních dnech celá řada zahraničních diplomatů, v čele s velvyslancem USA Normanem Eisenem, okamžitě vyhlásili pochodu gayů a lesbiček podporu. Proti tomu se však ohradili ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg (TOP 09) a prezident republiky Václav Klaus, kterým se nelíbilo, že se diplomaté cizích států vměšují do vnitřních záležitostí ČR.

SLEDUJEME téma Hájek a homosexuálové

Z českých politických stran se pochod Prague Pride dotkl především ODS. Řada straníků v čele s předsedou regionální rady občanských demokratů na Vysočině Ivo Strejčkem vyjádřila nelibost nad jednáním pražského primátora s odůvodněním, že postupuje proti konzervativním hodnotám strany, jež sama sebe označuje jako liberálně - konzervativní.


Transparent "zdravící" předsedu Akce D.O.S.T. Ladislava Bátoru

Čtěte také:
Okamura: Jsme sexuální země. Jezdí se k nám za sexem
Halík o gayích: Hájek mluví jako bavič v bulvárním kabaretu
Dvořáková: ODS necouvá. Naopak přebírá prvky krajní pravice

Dále sledujeme

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

12:41 Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

Nejsou vojáci, není munice, nejsou opevnění. To jsou závěry polského analytika Konrada Muzyky ohledn…