Splasklá bublino, slyšel Paroubek od stařešiny ČSSD. A bylo zle

21.09.2010 19:21

Nelichotivé vyjádření Valtra Komárka na adresu Jiřího Paroubka nenechalo bývalého předsedu vlády i ČSSD chladným.

Splasklá bublino, slyšel Paroubek od stařešiny ČSSD. A bylo zle

Bývalý šéf vlády i ČSSD Jiří Paroubek v posledních dnech srší literárními výplody. Ty prezentuje zejména na svém profilu na Facebooku, popřípadě na některém ze svých internetových blogů.

"Starý přítel" Komárek

A právě na Facebooku se v pondělí opřel i do svého "starého přítele" Valtra Komárka. Na něm ve svém textu "Prokletá nesoudnost" nenechal nit suchou.

V textu reagoval na Komárkovy názory, které ekonom a politik o Paroubkovi vyslovil v rozhovoru pro předešlý Magazín Lidových novin. Zde o něm Komárek prohlásil, že jde o "bubřinu, kterou je potřeba propíchnout špendlíkem, aby splaskla."

Celý text Jiřího Paroubka ZDE

Bez Klause i Che Guevary

Paroubek se nejprve pozastavil  nad tím, že se místo jeho osoby  v rozhovoru pro Lidové noviny Komárek nevěnoval svým obvyklým tématům, mezi která patří Che Guevara, Václav Klaus či prokletí básníci.

"To je totiž obvyklý repertoár páně profesorův. V Lidových novinách se jaksi nehodí Sášenka Dubček, to je další Valtrovo téma. Na prokleté básníky tentokrát nedošlo. Oddechl jsem si," sarkasticky okomentoval rozhovor s Komárkem Paroubek.

Komárek na popravišti

Ten ale šel ve svých invektivách vůči svému někdejšímu blízkému spolupracovníkovi ještě dál. "Valtr má rád historické příměry. Já mu jeden příběh připomenu," upozornil Paroubek, který záhy vylíčil situaci z doby jakobínského teroru, kdy kat Sanson honil na popravišti madame Dubarry, která žadonila o odložení popravy slovy "Ještě chviličku."

A právě v podobné situaci jako tato nebohá žena se podle něho nachází nyní i Komárek. "Valtr určitě dostane příležitost k dalším útokům na mě. Bude konečně zase v novinách...Ještě chviličku," uzavřel Paroubek ironicky svůj text brojící proti Komárkovi.

Na to, zda budou jeho domněnky pravdivé a Komárek se do něho skrz média skutečně znovu pustí, si tak musíme počkat.

Ekonom Valtr Komárek byl členem první porevoluční federální vlády Mariana Čalfy. Od roku 1991 je členem ČSSD, za kterou neúspěšně kandidoval do Senátu.
Po letošních sněmovních volbách obvinil Komárek ze špatných výsledků sociální demokracie právě Paroubka, což expředseda ČSSD nenechal bez odezvy.

Více čtěte:

Pamatuji Komárka, jak se sám schovával, zavzpomínal Paroubek

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…