Středisko rané péče a jeho kampaň v příštím týdnu

21.11.2014 14:18

Týden rané péče je název osvětové kampaně, která se již posedmé koná příští týden. Veřejnost se v jejím průběhu seznámí například s tím, kdo a jak pomáhá rodinám, které doma vychovávají dítě s postižením. Každý zájemce také získá instrukce, jak se přidat.

Středisko rané péče a jeho kampaň v příštím týdnu
Foto: red
Popisek: Dlouhověkost- žena s dítětem

„Od pondělí 24. listopadu budeme od devíti do jedenácti hodin a v případě zájmu veřejnosti i déle odpovídat na dotazy ohledně rané péče a vývoje zrakového vnímání u dětí raného věku. Návštěvníci našeho střediska si budou moci vyzkoušet simulaci zrakové vady a fungování jejich kompenzačních smyslů, prohlédnout si hračky a pomůcky vhodné pro podporu vývoje dítěte ihned po jeho narození a seznámit se s našimi aktivitami,“ vysvětluje vedoucí Střediska rané péče SPRP České Budějovice Mgr. Jana Tušlová a současně zve na výstavu o rané péči s názvem Vidět s úsměvem. Ta se koná do konce listopadu v galerii ve vstupním terminálu českobudějovické nemocnice.

Středisko rané péče SPRP České Budějovice sídlí v Kněžské ulici v Českých Budějovicích. Poskytuje odborné služby, podporu a pomoc rodinám, ve kterých se narodilo dítě s postižením. Středisko letos slaví 20. výročí založení a za dobu své existence pomohlo 270 rodinám s dětmi se zrakovým a kombinovaným postižením z celého Jihočeského kraje a Kraje Vysočina. Raná péče poskytuje odborné služby včas, pomáhá rodičům najít si ke svému dítěti cestu a využít svoji lásku a sílu ke zvládnutí situace. Informace, odborná pomoc a služby je naučí nové rodičovské dovednosti a jak se doma starat o miminko se specifickými potřebami. Odehrává se v přirozeném prostředí rodiny – doma. Pracovníci dojíždějí ročně do sedmdesáti rodin po celém Jihočeském kraji. V minulém roce najezdili za klienty 35 212 km.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom. Vitásková se po letech blíží k vítězství

7:11 Průlom. Vitásková se po letech blíží k vítězství

Ústavní soud zrušil rozhodnutí obecných soudů, které bývalé předsedkyni Energetického regulačního úř…