TOP 09 hrozí v Karlových Varech odchodem z městské rady

19.01.2012 22:06

V Karlových Varech se patrně dále prohlubuje krize, kdy v podstatě už nefunguje vládnoucí koalice složená po komunálních volbách z TOP 09, Karlovarské občanské alternativy, Hnutí O co jim jde?! a Alternativy. Poté, co se za uplynulé dva měsíce nepodařilo bývalým partnerům domluvit na další spolupráci, pohrozila dnes odchodem z jedenáctičlenné rady města TOP 09.

TOP 09 hrozí v Karlových Varech odchodem z městské rady
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

V prohlášení, které TOP 09 vydala, uvádí, že se nadále nehodlá účastnit nedůstojného představení. Proto v souladu se slibem transparentního jednání dospěla do stavu, kdy jejím radním nezbývá nic jiného, než rezignovat na své pozice v radě města Karlovy Vary. Svou rezignací spojenou s termínem konání příštího zastupitelstva chce TOP 09 deklarovat, že tento stav už není pro tuto stranu nadále udržitelný. "Není pro nás nepředstavitelné, že zbytek volebního období strávíme v opozici, protože nelpíme na křeslech," uvádí se v prohlášení karlovarské TOP 09.

Primátor stáhl rezignaci

Karlovarský primátor Petr Kulhánek (KOA) zatím neví, jak vážně jeho partneři v radě z TOP 09 svou hrozbu myslí vážně a jestli opravdu radu opustí a půjdou do opozice. Podle něho to bude patrně jasné v pondělí, kdy by se mají všechny subjekty snažící se dosud vytvořit novou a stabilní koalici (KOA, Karlovarský zastupitelský klub a TOP 09) opět sejít. Není dosud jasné, jestli se jednání zúčastní rovněž zástupci ODS, kteří mají být novými partnery v této koalici. V osmatřicetičlenném zastupitelstvu by měla 26 míst.

Na úterním zastupitelstvu měl původně rezignovat primátor Kulhánek, což ohlašoval už měsíc předem. Původně ohlášenou rezignaci na svou funkci ale nakonec stáhl. S tím, že má následovat další kolo vyjednávání o sestavení nové stabilní středopravé koalice. Kulhánek svůj krok zdůvodnil tím, že by po jeho odchodu přišla další vlna rezignací na místa v radě a ve svém důsledku by to negativně mohlo ovlivnit další fungování města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…