TOP 09 má nového šéfa. Pochvaluje si ho i exministr Drábek

20.04.2013 16:35

REPORTÁŽ Hlasovali jako jeden muž. Na sobotním Krajském sněmu TOP 09 ve Zlíně nebyl zřejmě nikdo na pochybách, že právě Vlastislav Navrátil je ten pravý lídr krajské organizace. Podnikatel z Valašska tak vystřídal Evžena Uhera z Uherského Hradiště, který byl šéfem krajské topky od jejího vzniku. Teď prý přišel čas na novou krev.

TOP 09  má nového šéfa. Pochvaluje si ho i exministr Drábek
Foto: Daniela Černá
Popisek: Vlastislav Navrátil

Na své politické spoluhráče a volbu nového vedení se přijel podívat i exministr práce Jaromír Drábek (TOP 09).  „Jsem rád, že na sněmu zazněla jasná slova o pokračování dosavadní činnosti, která zdůrazňují kompaktnost a jednotu a to je dobrá zpráva. Všechny nás čeká příprava na volby, které budou v příštím roce. Je pravý čas, kdy je potřeba začít prosazovat myšlenky TOP 09 s novým elánem,“ okomentoval pro ParlamentníListy.cz nástup nového šéfa Drábek.  

Chtějí uspět v komunálních volbách

Vlastislav Navrátil je veřejnosti známý hlavně jako člen zastupitelstva ve Valašském Meziříčí, fotograf a podnikatel v oblasti IT technologií. Že právě on ve volbě zvítězil, pro něj nebylo velké překvapení. „Diskutovali jsme o tom, že bych mohl být kandidátem na předsedu. V krajském výboru jsem působil v předchozích dvou obdobích,“ uvedl Navrátil. 

„Chtěl bych zlepšit komunikaci TOP 09 ve Zlínském kraji nejen zevnitř, ale i s ohledem na média a akce, které TOP 09 organizuje v regionu. Často o nich neví ani média, ani občané. Dál bych chtěl zlepšit spolupráci se Starosty a nezávislými, kterými jsme přirozenými partnery. V minulých letech nebyla spolupráce úplně ideální. Chci, abychom dosáhli co nejlepších výsledků v komunálních volbách a samozřejmě také v parlamentních. Z mého pohledu bude ale úspěch v komunálních volbách náš největší úkol,“ dodal s tím, že je potřeba poukázat například na cyklistické závody, které právě TOP 09 prý čile organizuje.

Topka asi potřebuje nového mluvčího

Do celostátní politiky se ale Navrátil zatím příliš míchat nechtěl a k aktuálnímu konfliktu v souvislosti s sKartami se raději nevyjadřoval. Okomentoval ale propagaci své politické strany na celostátní úrovni. „Myslím, že někdy se politika TOP 09 špatně komunikuje. Lidé se vůbec nemají šanci dozvědět objektivní skutečnosti. Občané málo ví, že na nejvyšší úrovni TOP 09 ve vládě dělá prospěšné věci,“ vysvětlil Navrátil, který zároveň i konkretizoval, které to jsou.

Líbí se mu například záměry ministryně Hanákové. Dlouhodobě totiž usiluje o objektivitu médií. Podle něj by v radničním tisku nebo televizi, které si platí města ze svých rozpočtů, měla mít svůj prostor i opozice. Trnem v oku je mu i valašskomeziříčský zpravodaj. „Chtěl bych prosadit změnu i ve městě Valašské Meziříčí. Připravil jsme pro zastupitelstvo dva návrhy. První z nich byl, aby všem zastupitelům dalo město prostor na radničním webu. To se podařilo. Pak jsem dával návrh, aby každý zastupitel měl možnost se vyjádřit k aktuálním otázkám na stránkách zpravodaje a to zastupitelstvo neschválilo. Takže se k tomu za nějakou dobu vrátím znovu,“ uzavřel Navrátil.

Výsledek aktivity šéfa krajské TOP 09 v mediální oblasti se dá snadno zjistit na stránkách www.muvalmez.cz. U každého zastupitele tu najdou lidé více jak dva měsíce kolonku s označením stanovisko zastupitele. Dobrý nápad má ale jednu vadu na kráse. Drtivá většina stránek, kde by měl čtenář najít názor voleného zástupce lidu, zeje prázdnotou. Možnosti prezentovat své názory zatím využila z místní opozice pouze Irena Brouwerová (BEZPP) a z koalice zaplňuje stránku jen starosta Jiří Částečka (ODS) a místostarosta Miroslav Krchňák (ČSSD). Přitom vedení radnice si možnost vyjádřit svůj názor vysvětlilo po svém a v kolonce stanovisko zastupitele najdeme hlavně výběr z tiskových zpráv úřadu.  

  • Další reportáže ParlamentníchListů.cz ČTĚTE ZDE

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…