V pražském paláci Lucerna začala vzpomínka na Václava Havla

23.12.2011 18:30

V sálech a pasážích pražského paláce Lucerna se scházejí lidé na kulturní večer, který je posledním dějstvím dnešního rozloučení se zesnulým Václavem Havlem. Navazuje na státní pohřeb ve svatovítské katedrále i soukromý obřad ve strašnickém krematoriu. Na Poctu Václavu Havlovi rozdali pořadatelé zájemcům 4000 lístků, do 18:00 se sešly zatím jen stovky lidí.

V pražském paláci Lucerna začala vzpomínka na Václava Havla
Foto: rep
Popisek: K úmrtí Václava Havla

Na multikulturní akci vzdají prezidentu Havlovi hold hudebníci, v čele s kapelami, které měl rád, bude se hrát divadlo a budou se promítat filmy. Havlův život připomenou fotografie. Ve střední části Václavského náměstí mohou zájemci sledovat hudební produkce na velkoplošné obrazovce. Večer má skončit před půlnocí.

Hudba i divadlo

Na pódiu Velkého sálu se budou v půlhodinových blocích střídat kapely jako Garage & Tony Ducháček, Jasná páka a Hudba Praha, David Koller, slovenské kapely Bez ladu a skladu a Živé kvety, Hradišťan Jiřího Pavlici, The Plastic People of the Universe, Tata Bojs, Velvet Underground Revival Band, zpěvačka Tonya Graves, Matěj Ruppert a Ondřej Brousek. Z Ameriky přiletěl Ivan Kral. V Lucerna Music baru budou vystupovat Toxique, Zrní či Schoenfelt.

V pasáži bude hrát Horňácká cimbálová muzika, v kině Lucerna sehraje Divadlo Na tahu Havlovu Zahradní slavnost v režii Andreje Kroba, Buchty a loutky uvedou jeho Horský hotel a Divadlo Na provázku hříčku Prase. Mezitím se na filmovém plátně kina objeví dokumenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…