Vzniknou nové přehrady. Ohroženy budou dvě stovky obcí

31.10.2011 9:44

Na území, kde se plánuje výstavba přehrady, se vztahuje řada omezení, co na této ploše smí vzniknout a co již ne. Obecně lze říci, že v lokalitě klesají ceny nemovitostí. Kvůli nejisté budoucnosti tu nikdo nebude chtít žít.

Vzniknou nové přehrady. Ohroženy budou dvě stovky obcí

O klimatických změnách bylo řečeno již mnohé, ale teď se ukazuje, že by se mohly přímo dotknout života občanů i u nás v republice. Právě díky klimatickým změnám totiž hrozí, že v příštích letech Česko potrápí sucha. Ministerstvo zemědělství pod vedením Petra Bendla (ODS) připravilo plán výstavby nových přehrad. Informuje o tom server idnes.cz

Plán drasticky omezuje plány obcí

Ministerstvo vytipovalo až šedesát otěr lokalit, kde by mohly vzniknout nové přehrady. Jde o velmi ambiciózní a rozsáhlý plán, který by měl hrozícím obdobím sucha v budoucnu zabránit. Klimatologové výstavbu přehrad v zásadě považují za krok správným směrem, obce jsou ovšem nadšeny o poznání méně.

 Obce se bojí, že to výrazně omezí jejich rozvoj a odradí případné zájemce, kteří by se tam chtěli přestěhovat. "Oficiálně jsme zatím nedostali žádné přesné pokyny, jak s územím, které může skončit pod vodou, nakládat. V tom místě bychom přitom například potřebovali postavit čističku odpadních vod, vůbec ale netušíme, je-li to reálné," říká starostka pošumavského městyse Čachrov Jana Kocurová.

Související:

Padesátiletá Orlická přehrada změní podobu: V rukách to má ministr P. Dobeš

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…