A teď půjdou přes nás? Ozval se vážný ohlas na migrační dohodu Merkelové

03.07.2018 12:44

Jan Zahradil prý nechce strašit, ale předcházet problémům se musí. O čem že to mluví? O dohodě Merkelové se Seehoferem, která by mohla ohrozit Českou republiku. Europoslanec za ODS se bojí, že vláda nemá jasno. Andrej Babiš už ale mezitím na facebooku mluví celkem konkrétně. Doufá v uzavření hranic v některých zemích EU.

 A teď půjdou přes nás? Ozval se vážný ohlas na migrační dohodu Merkelové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Zahradil (ODS)

„Má vláda jasno v tom, co to bude znamenat pro nás?“ ptá se Zahradil na své facebookové stránce. „Jestliže na něm./rak. hranicích vzniknou “tranzitní centra”, aby se zastavil tok migrantů do Německa, nehrozí odklon stávající migrační trasy do Německa přes ČR? To není strašení. Tomu se říká předcházení problému,“ vysvětluje europoslanec.

Na Zahradilův komentář reagoval Vít Kučík. Podle něj to dopadne tak, že Seehoferova CSU bude migranty, přicházející do Německa z Čech, obracet zpátky do Česka. Ironicky dodává, že čeští národovci budou konečně spokojeni.

Jan Zahradil s Kučíkovou představou souhlasí a nabádá k adekvátní přípravě na česko-rakouské hranici. „A ne snít o nedotčeném Schengenu,“ dodává eurorealista Zahradil. Kontroly prý pravidelně zažívá na německo-francouzské hranici a jeho důstojnost to nikterak neuráží.

Otakar Vychodil Zahradilovi píše, že si s vracením lze lehce poradit „metodou Orbán“. Je to prý sice primitivní, ale účinné. Zahradil souhlasil.

Mezitím se k celé věci vyjádřil i český premiér Andrej Babiš. Na svém facebooku vyjádřil naději, že Itálie a Řecko zavřou hranice.

Na premiéra reagovala Hana Hlavatá. Rozčiluje ji „loutkové divadlo“, které prý EU předvádí. Vyčísluje počet příchozích migrantů na téměř 2 miliony a spekuluje nad jejich neupřímnou motivací. Přeje si, aby Evropa uzavřela své hranice. „Humanita je hezká, ale vše má své hranice a ty již jsou dávno překročeny,“ dodává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

8:20 Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

Není dobré, pokud tajné služby používají média k „únikům“ ze svých dokumentů, varuje generál a bezpe…