„Ale vždyť jste to slibovali taky.“ Pekarová přistižena. Nepříjemně

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší.
30.11.2023 12:34 | Monitoring

Požadavky opozičních politiků na úpravy státního rozpočtu přirovnala předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) k nesourodému dortu pejska a kočičky. Napsala také, že musejí jednat zodpovědně. Tak proč to neděláte, dostalo se jí odpovědi od známého právníka. Pokladní v Tescu má za 12 hodin 24 000 Kč a k tomu hmotnou zodpovědnost, co vy? padlo také. A pak to přišlo: „Počkejte, ale oni jen opakují, co jste před volbami slibovali vy,“ byla přistižena Pekarová.

„Ale vždyť jste to slibovali taky.“ Pekarová přistižena. Nepříjemně
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Markéta Pekarová Adamová

Předsedkyně Poslanecké sněmovny se na svém účtu X pustila do opozičních politiků a vytkla jim, že jejich názory připomínají pohádku o pejskovi a kočičce, když vařili dort. Zřejmě tím chtěla naznačit, že jsou opoziční návrhy nekonzistentní a ve stylu „od každého něco“.

„Zvyšte důchody a mzdy

Snižte daně

Dotujte energie

Snižte inflaci

Zastropujte ceny potravin

Snižte státní dluh“

Vyjmenovala opoziční návrhy a přidala ještě větu, kde hovoří o tom, že současná vláda musí jednat zodpovědně, kterou doplnila konstatováním, které se ale dá předpokládat, že koalice není ve svých názorech stejná jako opozice.

„Opozice dnes ve svých výstupech k návrhu státního rozpočtu připomínala pejska a kočičku, kteří pekli dort. My musíme jednat zodpovědně, nejsme oni.“

 

Její slova se setkala s poměrně velkou odezvou. Jako jeden z prvních reagoval právník Tomáš Nielsen, zakladatel strany PRO.

„Je dobré, že víte, že musíte jednat zodpovědně. O to víc nechápu (a určitě nejsem sám), proč to neděláte,“ zeptal se na úvod svého příspěvku a pokračoval s tím, že kdyby vláda předložila návrh zákona o osobní odpovědnosti vrcholných politiků za škody způsobené státu porušením povinnosti jednat s péčí řádného hospodáře, měla by určitou motivaci.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ehm ..............., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseviam , 30.11.2023 13:24:21
chovat se zodpovědně má vláda hlavně vůči svým občanům. Ne jen stále a dokola zatěžovat dalšími a vyššími daněmi. Předvolební kydy Fialy ho usvědčují jako lháře z největšich. Oklamal a zklamal i své voliče. Takže za dva roky pá pá.

|  22 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…