„Fízlparta?“ „Falešná Přísaha?“ „H*vno ví!“ Šlachta se neudržel. Bylo zle

05.07.2021 18:58

Bývalý policista, šéf hnutí Přísaha Robert Šlachta se ve svém pořadu Napřímo vyjádřil k financování své partaje, která dle něho funguje bez podpory milionářů. „Ty faktury bohužel nikdo platit nechce,“ podotkl. A došlo na článek komentátora Jiřího Sezemského, po němž Šlachta vybuchl. „Píše o mně věci, o kterých hovno ví,“ odmítl článek, kde se spekuluje o spojenectví Šlachty s premiérem Andrejem Babišem (ANO). Vzpomenul osobní schůzku s novinářem. „Pan Sezemský má ruku jak leklá ryba…“ A nechyběla slova o expremiérovi Petru Nečasovi a o označení Přísahy za „fízlpartu“. Jediné, co prý na svou osobu Šlachta neuslyší, je to, že by byl „pedofil“.

„Fízlparta?“ „Falešná Přísaha?“ „H*vno ví!“ Šlachta se neudržel. Bylo zle
Foto: Repro Napřímo
Popisek: Článek Reflexu Šlachtu evidentně rozohnil

Anketa

Měla by mít Česká republika na Evropské radě i nadále právo veta?

99%
0%
hlasovalo: 13835 lidí
Šlachta úvodem pohovořil zodpovězením otázek diváků. První bylo financování jeho hnutí. Hnutí Přísaha je podle Roberta Šlachty financováno před přispění miliardářů či milionářů. „Už jsem z toho unavenej… Ty faktury bohužel nikdo platit nechce a zůstává to na nás,“ řekl expolicista. Příště se prý chystá „zpovídat“, kdo přesně posílá kolik peněz, kterých je již nyní kolem 11 milionů. „Není to kampaň za 40 milionů, ale je postavená na úžasných lidech, postavená na dobrých nápadech,“ tvrdí.

Po průzkumech, které odhadují, že by se Přísaha mohla dostat do Poslanecké sněmovny, se dle něj značně změnila atmosféra a přibývají prý ne vždy pěkné reakce na Šlachtovu stranu. Stupňují se i různá nařčení. „Možná jediné, co o sobě neuslyším, že jsem pedofil, doufám,“ řekl na to Šlachta a raději i silně zaklepal o stůl.

„Já můžu říct jenom: Bude hůř. V září bude hůř,“ dodal k vyjádřením, která se šíří od médií či z politiky. Mnozí se dle něj jen chtějí zviditelnit. Obavy prý Šlachta necítí; pozitivní dle něj je, že reakce jsou, jelikož znamenají, že je o Přísahu zájem.

Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci

Nevadí mu ani lidé, kteří ho dosti kritizují; dle něj se vědomě snaží „pořád dokola“ podporovatele Přísahy „sesazovat“. „Hateři, kteří píší: ‚On je béčko Babiše, za tím stojí Bárta, Hrdlička, PPF...‘ a já nevím co všechno, nic jiného nemají. Nemají co, pořád to stejné. Nevědí, jak nás uchopit,“ pokračoval s podotknutím, že hateři jeho strany prý „mají malé pindíky a potřebují si něco dokazovat“.

Pak se pustil do ohodnocení volebních koalic, přičemž nejvíce to od něj schytalo SPOLU. „Nevím, jak se v tom někdo může vyznat. Kde je KDU a jak má blízko k ODS, to je pro mě bizár. Jestli se v tom voliči vyznají, tak já určitě ne,“ zaznělo.

A řekl přímo k šéfovi lidovců: „Pan Jurečka zmínil, že se doslechl, že stavíme béčko Babiše. Pane Jurečko, možná byste se měl starat o jiné věci a nestarejte se o Přísahu. Starejte se o to, co v té koalici SPOLU děláte mimo to, že jezdíte s traktorem a nikdo vás nehejtí. Já s traktorem nejezdím a mě hejtěj, takže já jsem na tom lépe než vy,“ pokračoval Šlachta.

Promluvil i o migraci a k problematice zaměstnávání agenturních pracovníků, kde je zapotřebí větší kontrola od státu. „Nejenom, že bychom říkali, že nechceme migranty, nechceme kvóty, nechceme jít na ruku Evropské unii, my chceme pomáhat vně České republiky – ale bavme se o nelegálním zaměstnávání, bavme se o agenturním zaměstnávání, o pracovních agenturách a pojďme to řídit státem, ne že si každý tady bude dělat, co chce,“ prohlásil bývalý šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu.

Závěrem došlo na článek komentátora Jiřího Sezemského „Křivá přísaha“ pro Reflex. A bylo zle. Článek, ve kterém se píše například o údajné schůzce Roberta Šlachty s někdejší náměstkyní ministra financí Alenou Schillerovou v době Andreje Babiše na ministerstvu financí, kdy mu současná šéfka resortu financí „na Babišův pokyn nabídla a zařídila post náměstka ředitele Celní správy“ – to Šlachtu dosti nadzvedlo.

„Píše o mně věci, o kterých hovno ví,“ spustil bývalý policista a vzpomenul na osobní setkání s novinářem. „Podal jsem mu ruku… Šáhli jste někdy na kapra? Nepodíval se mi do očí… On mi řekl, že musí hlídat názory těch svých čtenářů, řekl jsem mu, ať klidně přijde, kdyby něco potřeboval… Seděl pořád v rožku a pak napsal ‚Křivá Přísaha‘…“ padalo.

„Mohli by se aspoň s panem Nečasem domluvit… Nečas na Primě řekl ‚fízlparta‘ a Reflex začíná ‚fízlstrana‘. Se mohli dohodnout, aby to nebylo koordinované a z jedné strany,“ pokračoval Šlachta.

„Lidé tam psali, že za mnou není žádná práce, žádné kauzy… A Sezemský se mě nezeptal na nic… Ať se podívá! To jsou stovky kauz! Jsou to kauzy, co jsme byli na ulici, kdy se tam pan Sezemský plácal s paní Nagyovou někde na vládě, s paní Nagyovou, milenkou, co řídila vládu, a on to nějak okecával“ vypěnil a jmenoval kauzu Severozápad či to, že měl na doživotí do vězení přivést mnoho lidí za vraždy. „Pan Sezemský má ruku jak leklá ryba a nekouká se vám do očí… Jsem se rozohnil,“ zakončil Šlachta a odmítl i napojení na Víta Bártu a bývalé politiky Věcí veřejných, s Bártou se prý znají od doby před politickým působením a viděli se naposledy v minulém roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…