„Jestli budeš svědčit proti mně, můj brácha tě střelí do hlavy“...před soudem v Linci řeší další migrantské znásilnění

05.12.2017 7:55

Před soudem v rakouském Linci tento týden začíná další z procesů s migranty z Blízkého východu, kteří čelí obvinění ze znásilnění. O vině obou obžalovaných není dle vyšetřovatelů pochyb.

„Jestli budeš svědčit proti mně, můj brácha tě střelí do hlavy“...před soudem v Linci řeší další migrantské znásilnění
Foto: Petr Blahuš
Popisek: Situace kolem imigračního centra pro cizince v Dědinách.

Ke znásilnění došlo v noci na devátého června, kdy se devatenáctiletá žena vracela z univerzitní oslavy. Na ulici Dinghoferstrasse byla zastavena dvěma muži a požádána o cigaretu. Když jim chtěla vyhovět, byla napadena. Jeden z mužů ji zezadu tlačil na záda kovovým předmětem. Žena předpokládala, že šlo o zbraň, a raději se podvolila nátlaku obou mužů, kteří ji vyzvali, aby šla společně s nimi do blízkého domu.

Poté sešli do sklepa, kde ji oba muži brutálně znásilnili. Ženu navíc okradli o mobilní telefon, kabelku a cigarety. Oběť byla v hlubokém šoku a nebyla při výslechu na policii schopna uvést, kde přesně k sexuálnímu zneužití došlo. Přesto se nakonec podařilo policii v Linci oba násilníky vypátrat a ke konce června umístit do vazby předběžného zadržení. Jedním z pachatelů byl sedmnáctiletý afghánský migrant, jeho „kumpán“ byl potom o deset let starší.

Důkazy hovoří jasně proti oběma obžalovaným, protože na místě zanechali jasně prokazatelné vzorky své DNA. Sedmnáctiletý afghánský migrant přišel do Rakouska v loňském roce, kdy zde požádal o azyl. O identitě druhého násilníka se příliš mnoho neví. Média jej označují za Rakušana, ale pravděpodobně má rovněž přistěhovalecké kořeny. Podle informací serveru Nachrichten, již v minulosti stanul před soudem kvůli drogovým deliktům.

Staršímu z obžalovaných hrozí dle rakouských zákonů až patnáct let ve vězení, mladší muž by potom vzhledem ke svému nízkému věku mohl strávit ve vězení maximálně polovinu tohoto trestu. Ačkoli oba spáchali trestný čin znásilnění společně, po jeho odhalení policií vzájemné vztahy viditelně ochladly. Starší muž svému kumpánovi hrozil, že pokud bude chtít před soudem znásilnění svést na něj, jeho bratr jej „střelí do hlavy“.

Rakousko na začátku migrační krize společně se sousedním Maďarskem čelilo hlavní vlně náporu migrantů. Zatímco Maďarsko na hranicích se Srbskem vztyčilo plot, Rakousko zpočátku migranty přijímalo. Po několika měsících nicméně koaliční vláda socialistů a lidovců v oblasti přistěhovalecké politiky poněkud „přitvrdila“. Ještě přísnější opatření potom chystá nová koaliční vláda, ve které usednou vedle lidovců rakouští Svobodní.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…