„Macron je nebezpečím pro celý kontinent!“ Vzbouření v Itálii. Rána i Leyenové

24.03.2024 15:44 | Monitoring

Italský vicepremiér Matteo Salvini označuje Macronův návrh na vyslání vojáků na Ukrajinu za „extrémně nebezpečný, přehnaný a nevyvážený“. Salvini obvinil Macrona z ohrožování jak Itálie, tak i celé Evropy. „Už žádné řeči o raketách a válce.“ Evropské volby by podle Salviniho měly obnovit mír.

„Macron je nebezpečím pro celý kontinent!“ Vzbouření v Itálii. Rána i Leyenové
Foto: Repro: X
Popisek: Matteo Salvini na shromáždění evropských pravicových lídrů v Říme

Macronův návrh z minulého měsíce, že by na Ukrajinu mohly být vyslány západní pozemní jednotky, byl „extrémně nebezpečný, přehnaný a nevyvážený“, řekl italský vicepremiér a předseda italské pravicové strany Liga Matteo Salvini na shromáždění skupiny Identita a demokracie (ID) v Evropském parlamentu, které strana Liga uspořádala včera v Římě.

Cílem setkání bylo shromáždění podpory před volbami do Evropského parlamentu. Ty se v Itálii konají 8. a 9. června 2024. Volit může každý, kdo dosáhl věku 18 let. V České republice volby do Evropského parlamentu začínají o den dříve. Hlasovat se bude od 7. do 8. června.

Italský politik Salvini francouzského prezidenta Emmanuela Macrona obvinil z ohrožení Evropy, když nevyloučil vyslání pozemních jednotek Západu na Ukrajinu, informuje francouzský list Le Monde.

„Myslím, že prezident Macron svými slovy představuje nebezpečí pro naši zemi a náš kontinent,“ prohlásil Salvini.

V proslovu dále zdůraznil důležitost konzervativních rodinných hodnot. „Problémem nejsou maminky a tatínkové, ale váleční štváči jako Macron, kteří mluví o válce, jako by nyní žádný problém neexistoval,“ řekl s tím, že nechce dětem přenechat „kontinent připravený vstoupit do třetí světové války“.

Macron minulý měsíc na setkání s evropskými lídry prohlásil, že možnost nasazení západních pozemních sil na Ukrajině by neměla být zavrhována. „Dnes nepanuje shoda na vyslání pozemních jednotek... Ale nic by se nemělo vylučovat. Uděláme vše, co bude třeba, abychom zajistili, že Rusko nebude moci v této válce zvítězit,“ řekl francouzský prezident po setkání lídrů v Paříži.

Volby do Evropského parlamentu pro Salviniho představují důležitou volbu, jež určí budoucí směřování kontinentu.

„Za 77 dní se bude konat referendum mezi minulostí a budoucností, mezi nejistotou a prací, mezi svobodou myšlení a tím, kdo říká, co si máte myslet. Evropa založená na roubíku není naše Evropa,“ napsal v souvislosti s volbami do Evropského parlamentu Salvini na síti X. „Vážíme si kontinentu, který se zrodil, aby bránil mír a vrátil do centra pokrok a růst. Můžete nás špehovat a vést na nás spisy, ale naši touhu po svobodě nikdy nezastavíte. Vpřed!“

Salvini zdůraznil, že Italové, kteří budou volit Ligu, se rozhodnou, že nebudou mít druhé funkční období Ursuly von Der Leyenové s levicí v Evropě.

„DÍKY ŘÍME! Už žádné řeči o raketách a válce. Evropské hlasování musí být velkým mandátem k obnovení pokroku a míru. Vezměme si zpět tuto Evropu, která je naším domovem, ne jejich,“ sdílel spolu s těmito slovy Salvini fotografii s pravicovými lídry.

Na shromáždění v Římě dále vystoupil například portugalský lídr pravicové strany Chega Andre Ventura, Harald Vilimsky ze Svobodné strany Rakouska (FPÖ) a bývalý republikánský kandidát na prezidenta Spojených států amerických Vivek Ramaswamy.

„Měli byste být hrdí na to, že jste Italové, stejně jako já jsem hrdý na to, že jsem Američan. Způsob, jak učinit svět lepším, je nestarat se o problémy jiných zemí. Každý musí myslet na to, aby posílil svou vlastní zemi, to je pozitivní nacionalismus,“ vzkázal Italům na shromáždění Ramaswamy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Alena Kratochvílová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Nejsou všichni při zdi káleči, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseparabola , 24.03.2024 17:10:20
jako naši pucflekové! Tuhle větu tesat do kamene: "„Myslím, že prezident Macron svými slovy představuje nebezpečí pro naši zemi a náš kontinent,“ prohlásil Salvini." Tohle by ti zdejší dobře živení vládní degenerové v životě nedokázali, ti by tam klidně poslali naše kluky a pomohli k eskalaci konfliktu! Macron nemá koho ztratit, bezdětný mamánek, který si maminku pořídil doživotně, čímž možná skrývá i záhadnou orientaci! Ve své zemi má problémy, tak si tahá kšandy před jinými ve světě!?

|  16 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…