„Nepište blbosti, neoddávejte se fantaziím!“ Expremiér zúčtoval s redaktorkou Bakalových novin

22.07.2021 22:00

Někdejšího předsedu vlády a bývalého šéfa ČSSD Jiřího Paroubka pořádně rozčílili v Hospodářských novinách, kde v jednom z jejich článků prý šíří lži o jeho financích. Ve svém komentáři pod názvem „Jak Bakalonoviny mastí skandály…“ se na blogu serveru Aktuálně.cz k celé věci vyjádřil a přidal i dopis, jenž sepsal autorce textu. V něm ji žádá, aby „nepsala blbosti a neoddávala se svým fantaziím“.

„Nepište blbosti, neoddávejte se fantaziím!“ Expremiér zúčtoval s redaktorkou Bakalových novin
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Konkrétně se jedná o článek z 21. července 2021 redaktorky Hospodářských novin J. Hrstkové, který nese nadpis „Topolánek s Paroubkem byli looseři. Takhle má premiér investovat podle Babiše!“. V článku se podle Paroubka vcelku zmateně rozebírají osobní investice premiéra A. Babiše. „A zřejmě pro větší efekt celého blábolu se redaktorka Bakalonovin zabývá i mými financemi,“ podotýká.

Původní text ZDE.

„Prostě si nemůže pomoci. Proto mimo jiné tvrdí, že jsem před lety (v roce 2011) „napsal báječně vydělávající knihu, s jedinou vadou, že ji nikdo nečetl“. To je tvrzení podobné tomu, jako bych napsal, že články redaktorky Hrstkové v HN nikdo nečte. Možná, že nejsou vzorem atraktivity, ale určitě si své čtenáře najdou,“ pokračuje expremiér.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Připomíná, že z výnosu z prodeje svých dvou knih zaplatil daně a pořídil ruinu domu v Řecku, kterou se svou stále ještě manželkou zrekonstruovali. „J. Hrstková si mohla dát alespoň práci, aby zjistila, že se jedná o dvě knihy, a ne jednu,“ dodává.

Závěrem připojil dopis, který poslal na e-mail HN redaktorce J. Hrstkové, v němž celou situaci přibližuje:


Vážená paní Hrstková,

ve Vašem dnešním článku jsem se dozvěděl, že finance „expremiéra Jiřího Paroubka dodnes řeší rozvodový soud. Leccos tam nesedí, jako třeba to, že podle vlastního tvrzení napsal báječně vydělávající knihu, s jedinou vadou, že ji nikdo nečetl“.

Především bych Vám rád sdělil, že rozvodový soud už mé finance vyřešil. To, že má stále ještě manželka trpí účelovou fantazií a postupně v průběhu čtyř a půl let, co rozvod (ne-)probíhá, pouští do médií za pomoci jistých marketingových agentur lži o mých financích, je smutné. Ale nic z toho se nepotvrdilo. Neobjevil se ani „deníček“, do kterého jsem si měl poznamenávat různé choulostivé informace (zřejmě) finanční povahy. Nepotvrdily se ani informace o desítkách milionů korun, které si doma přehrabuji vidlemi, ani další nesmysly, které tu a tam má budoucí bývalá žena stále ještě pouští prostřednictvím novinářů, jako jste vy, do médií.

Soud vyřešil věci poměrně jednoduše, i když je řešil dlouho. Najal soudní znalkyni, která prověřila zpětně finance mé a finance mé rodiny. Součástí tohoto širšího řešení bylo i prověřování mých financí ze strany policie, která již na podzim 2018 sdělila, že v nich neshledala žádné nesrovnalosti.

Berní úřad předloni také řešil, bez jakýchkoliv negativních závěrů, finance mého syna.

To, že některé ženy fantazírují o finančních možnostech svých bývalých partnerů, se potvrdilo tedy i v mém případě. Městský soud v Praze dokonce snížil alimenty, které předtím stanovil Obvodní soud v Praze 5. A tentýž Městský soud dva roky předtím si dožádal analýzu mých financí řadu let zpět.

Na základě této analýzy, zpracované soudní znalkyní, se tedy Městský soud rozhodl snížit mou alimentační povinnost.

Nákup nemovitosti na řecké Ithace po roce 2011 řešil také, s ohledem na rozsáhlou publicitu o nákupu nemovitosti v Řecku v českém bulvárním tisku, specializovaný útvar ministerstva financí FAO. Ani ten ničeho nekalého nezjistil. Žádám Vás proto, abyste příště nepsala blbosti a neoddávala se svým fantaziím. Tuto fantazii si v rámci Bakalonovin schovejte pro svou každodenní tvorbu článků.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…