„Pojďme zabojovat, protože tohle už nikdy nechceme,“ uvedla na sociální síti předsedkyně KSČM

22.07.2022 17:11 | Ze sítí

„A je to zase tady! Kdo si myslel, že pravicová sebranka se od devadesátek nebo krize před 13 lety změnila, je na omylu. Pořád stejně špatné recepty - privatizace, kecy o minimálním státu a teď třeba poplatky ve zdravotnictví. Jistě, postavit se nadnárodním gigantům a bankovnímu sektoru chce odvahu, tak je jednodušší vytáhnout peníze z lidí, kteří se nemohou bránit,“ uvedla Konečná na Facebooku.

  „Pojďme zabojovat, protože tohle už nikdy nechceme,“ uvedla na sociální síti předsedkyně KSČM
Foto: archiv K. Konečná
Popisek: Europoslankyně, předsedkyně KSČM Kateřina Konečná

Předsedkyně KSČM Kateřina Konečná citovala z pražského deníku článek z 16.ledna 2008. „Do karlovarské nemocnice byla přivezena žena s infarktem, která návštěvu lékaře odkládala z nedostatku peněz. Ještě v sanitce se svěřila, že za to mohly tehdy zavedené poplatky ve zdravotnictví,“ uvedla Konečná. 
 
 
Takových příběhu si ale prý pamatujeme více. „Samoživitelky nebo senioři, ale i další lidi s nižšími příjmy ,se raději kurýrovali sami, než aby platili u lékaře, v nemocnici, v lékárně a zároveň přicházeli o výplatu kvůli neschopence,“ říká Konečná s tím, že je to tu zase. 
 
Narážela na rozhovor Lidových novin s poslancem ODS Janem Skopečkem, kde uvedl: „Než sektorovou daň, radši platit u lékaře."
 
„Pravicoví politici, kteří jsou teď skoro neomezeně u moci, protože nemají žádnou levicovou opozici, téma zdraví škodlivých poplatků ve zdravotnictví znovu otevírají. Placení za návštěvu u lékaře nebo za každý den v nemocnici prosadili před 14 lety, i když to tehdy veřejnost jasně odmítala,“ říká předsedkyně KSČM. 
 
Pravice je podle jejích slov opět na koni a s tím i její přístup. „Prostě nehledají tam, kde je peněz dost. Třeba u firem, které umí vykličkovat z daňového systému. Nechá díry ve státní pokladně plnit těmi, kteří často měsíc, co měsíc bojují s nízkou výplatou nebo důchodem. A to se bude dít, dokud si to nenecháme líbit. Pojďme zabojovat, protože tohle už nikdy nechceme,“ uzavřela Konečná. 
 

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…