„Přiznávám, žádám potrestání.“ Slonková zesměšněna za obranu Pavla

02.12.2022 13:20 | Ze sítí

Za informacemi o tom, co dělal Petr Pavel před rokem 1989, podle Sabiny Slonkové stojí lidé ekonomicky a politicky napojení na Rusko. Současně ale dodává, že si tím jen vyřizují své osobní účty. Historik Petr Blažek si ale z jejích objevů udělal legraci a přiznal se, že i on je součástí tohoto „protistátního centra“.

„Přiznávám, žádám potrestání.“ Slonková zesměšněna za obranu Pavla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Petr Pavel

Podle Sabiny Slonkové byly informace o tom, jak se Petr Pavel připravoval na roli špiona komunistického Československa na Západě, útokem na jeho prezidentskou kampaň. Za tímto útokem měli stát „lidé s byznysovými a politickými vazbami na Rusko“.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17933 lidí
Motivací pro jejich akci však měla být soukromá pomsta. O jakou pomstu a o jaké osoby se mělo jednat, Slonková v článku neuvádí.

O roli Petra Pavla se rozpovídal jeho spolužák z kurzu, ve kterém československá vojenská rozvědka své agenty na „výsadek“ na území NATO připravovala. Petr Pavel měl působit ve Francii, proto jeho výcvik zahrnoval například i intenzivní výuku francouzštiny.

Sám prezidentský kandidát trval na tom, že do Francie měl zamířit jako „diplomat“. Toto tvrzení posléze rozporoval jeho někdejší spolužák Pavel Beneš, který promluvil o reálném obsahu kurzu, který probíhal v posledních měsících před listopadem 1989.

Sabina Slonková tvrdí, že informace o bývalém spolužákovi, který by rád veřejně promluvil, měla redakce Neovlivni.cz již na začátku roku 2021, kdy se již spekulovalo o Pavlově prezidentské kandidatuře. Jen se prý s jejich zveřejněním čekalo na nejlepší čas.

Sama ale připouští, že příprava na práci proti NATO je „slabé místo“ Petra Pavla, který sám sebe před listopadem 1989 prezentuje jako „paragána“ na úrovni svobodníka Kouby, hlavní postavy armádní veselohry Copak je to za vojáka z roku 1988.

V Benešově svědectví Slonková upozorňuje na rozporuplné tvrzení, že Pavel měl kohosi udat. Sám prezidentský kandidát trvá na tom, že nikdy nikoho neudal.

Slonková hovořila se samotným Benešem. Ten prý popírá, že by jej někdo řídil, ale to, že byl „ve spojení s konkrétními lidmi s vazbou na Rusko“, nevyvrátil.

Protistátní spiklenecké centrum...

Na její informace svérázně zareagoval historik Pavel Blažek, který na problematické otázky předrevoluční minulosti Petra Pavla upozorňuje dlouhodobě a zveřejnil řadu dokumentů, přibližujících jeho mnohaleté působení v Československé lidové armádě.

Informace o kampani proti Pavlovi, za kterými mají stát lidé navázaní na Rusko, glosoval satiricky ve zjevné narážce na proces s „protistátním spikleneckým centrem“ kolem Rudolfa Slánského, jehož sedmdesáté výročí se připomíná právě v těchto dnech.

„Při čtení dokumentů komunistické vojenské rozvědky, které dokládají podporu Petra Pavla předlistopadovému režimu, jsem byl veden byznysmeny napojenými na Kreml,“ napsal na svůj facebook.

A pokračuje slovy, které už zjevně odkazují k výpovědi zlomeného Rudolfa Slánského před soudem: „Přiznávám se, že jsem vytvořil spiklenecké záškodnické centrum a žádám přísné potrestání“.

Dodává, že od zájmů pracujícího lidu jej odvedl Andrej Babiš, a děkuje Sabině Slonkové, že „proradnou hlízu zrady“ investigativně popsala.

Skončil formulací, kterou v procesu se Slánským museli na závěr pronést všichni odsouzení: „Trest přijímám a vzdávám se opravných prostředků“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…