„Rozrývání vlády nesmíme dopustit.“ Projev komunistky? Ne, tohle přišlo z ODS

09.04.2024 19:02 | Monitoring

Nesmíme dopustit, aby ANO, SPD a další rozrývali naši vládu, spustila europoslankyně za ODS Veronika Vrecionová, která bude v červnu obhajovat svůj mandát. Obě opoziční strany dle jejího názoru buď vědomě, cíleně nebo v roli užitečných idiotů pomáhají Moskvě. Lidem na sociální síti X však z větší části svou dikcí i obsahem připomněl projevy komunistických politiků z minulého režimu.

„Rozrývání vlády nesmíme dopustit.“ Projev komunistky? Ne, tohle přišlo z ODS
Foto: Redakce
Popisek: Veronika Vrecionová

Podle europoslankyně ODS Veroniky Vrecionové se populisté a proruští extremisté pokusí z voleb do Evropského parlamentu referendum o „prozápadní vládě“ České republiky. „Je naší povinností, abychom udělali maximum pro to, aby se jim tento útok na naše hodnoty nezdařil,“ říká europoslankyně.

„Nesmíme dopustit, aby ANO, SPD a další rozrývali naši vládu. Nesmíme dopustit, aby Česká republika pod jejich taktovkou následovala vývoj, který pozorujeme u některých našich sousedů. Nesmíme dopustit, aby populisté a extrémisté ve volbách do Evropského parlamentu posílili a destabilizovali Evropskou unii!“ apeluje Vrecionová na své potenciální voliče, protože destabilizace Evropské unie se dle ní shoduje se zájmy Ruské federace. „To je přesně to, co si Moskva přeje a v čem jí ANO, SPD a další buď vědomě cíleně nebo v roli užitečných idiotů pomáhají.“

Uživatelé sociální sítě X, kam si ODS slova eurposlankyně vystavila, se shodují, že jim projev europoslankyně připadá jako z dob minulého režimu. A není jich zrovna málo. Komentátor Petr Holec seznal, že paní Vrecionová patrně dnes opustila psychiatrickou léčebnu a nevrátila se na odpolední léčbu.

„Když ji zahlédnete, jak někde zmateně narušuje veřejný pořádek, volejte policii. Mohla by vás napadnout,“ avizoval na X.

„To je slovník jak z 50. let. Nebyla ta paní dříve komunistů?“ ptal se jeden z uživatelů sítě.

„Při vší úctě: dle dikce, textu, epitet bych z jedničky tipl rok 1983 k výročí oslav 25.2.,“ vzpomínal na minulý režim uživatel Tobiáš.

Uživatelka sítě Líza Vrecionovou přirovnala k funkcionářce Komunistické strany Československa Anežce Hodinové-Spurné: „Promluvila Anežka Hodinová-Spurná a návrat do padesátých let. Koho z toho nemrazí, měl by si pustit projevy z těch let.“

Jiné uživatelce X pak zas na mysl přišla komunistka Jiřina Švorcová.

„Další level bude Urválek. Jak z 50. let,“ přisadil si další uživatel sítě.

Podle uživatelky Jany europoslankyně Vrecionová nasadila těžký kalibr. Srovnala její slova se slovy Miroslava Štěpána, vedoucího tajemníka Městského výboru KSČ v Praze a jeho: „Republiku si rozvracet nenecháme!“.

„A je to tu. Opozice a temné síly rozrývají naši vládu a destabilizují naši křehce nabytou svobodu. Nesmíme dopustit vítězství těchto podvratných živlů. Udavače už všude máte, politické procesy pořádáte, Tak ještě rozdejte pásky Lidové Milice a je to komplet,“ radil ODS jiný uživatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Kratochvílová

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

ODS a 5K musí pryč, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNávštěvník99 , 09.04.2024 19:11:05
Nectí naši Ústavu, svobody občanů, z ČR si dělají rodinný podnik, který drancují.

|  19 |  0

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…