„Špíny, zrádci.” Putinovo klení pokračuje. A přišel odhad

17.03.2022 18:27

O zrádcích, kteří opouštějí Ruskou federaci v době invaze na Ukrajinu, hovořil na tiskové konferenci mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. Kromě jeho slov přichází také odhad, jak by mohla celá situace dopadnout – a to pro změnu od šéfredaktora MF Dnes Jaroslava Plesla.

„Špíny, zrádci.” Putinovo klení pokračuje. A přišel odhad
Foto: Repro Twitter
Popisek: Rozzlobený Vladimir Putin

„V těžkých dobách se mnozí lidé projevují jako, rusky řečeno, zrádci. Sami se z našich životů vytrácejí. Někteří opouštějí své pozice, někteří opouštějí aktivní službu, někteří opouštějí zemi a stěhují se do jiných států. Takto dochází k očistě,“ řekl Peskov na tiskové konferenci, informuje o tom server Kommersant.ru.

Prezident Ruské federace Vladimir Putin se včera opět vyjadřoval k ukrajinsko-ruskému konfliktu. Obvinil Ukrajinu, že připravovala útok na Donbas a na Krym a že slouží zájmům „vládců ze Západu“. A také že chtěla vyvíjet biologické a jaderné zbraně. Hovořil ale též o páté koloně, která žije či „žije“ v Rusku a hlásí se k Západu. „Tito lidé jsou ochotni prodat své matky, jen když jim bude dovoleno sedět v předpokoji této nejvyšší kasty,“ řekl a varoval, že dotyční jsou pro Západ zbytní. „Jakýkoliv národ, a zvláště ruský národ, je schopen odlišit pravé patrioty od špíny a zrádců a prostě je vyplivne jako mouchu, která mu vletěla do úst,“ řekl a mluvil právě o „samoočistě společnosti“.

„Po tom neskutečným Putinově projevu včera se zdá, že kapitalismus v Rusku znovu skončil. Takže od společenskýho modelu Chudí-Bohatí-KGB se Rusko vrací k tradičnímu modelu Chudí-KGB. A to se nezdá jako udržitelný, ostatně už jednou to z ekonomických důvodů zkolabovalo. A ještě jedna věc: tohle se Číňanům vůbec nemůže líbit,“ poznamenal ke včerejším slovům šéfa Kremlu Vladimira Putina šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl.

Zároveň dodal, že by ho už asi ani nepřekvapilo, kdyby NATO vyhlásilo bezletovou zónu nad Ukrajinou a Číňani by obsadili Ural. „Leccos by se tím vyřešilo a svět by byl jistým způsobem vrácen do rovnováhy. Putin už by asi ani neměl chuť to řešit, a ruským prezidentem by se mohl stát třeba Abramovič nebo Navalnyj. Arabové už si delší dobu zvykají, že se k nim blíží Číňani, v Africe a v Jižní Americe se namalujou hranice vlivu, Číňani nesáhnou na Austrálii ani na Zéland, ale Američani jim po vzoru Hongkongu přislíbí Tchaj-wan. Izraelci s tím problém mít nebudou, dokud Číňani s Američanama budou ve shodě. A z Evropy budou takový větší Karlovy Vary, kde se jezdí jenom v golfovejch vozíkách a platí žetonama,“ poznamenal také Plesl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jen tak najednou odletěl na Ukrajinu? Zlé důvody, proč Blinken musel do Kyjeva

20:15 Jen tak najednou odletěl na Ukrajinu? Zlé důvody, proč Blinken musel do Kyjeva

Cesta na Ukrajinu amerického ministra zahraničních věcí Anthonyho Blinkena coby „úklidová operace“? …