„Super cena.“ 250 Kč za Danu Drábovou. „140 Kč za cigarety v pohodě.“ Rozjelo se to

23.02.2024 8:31 | Monitoring

„Nechutná zlodějna,“ vyčetli youtuberovi Stanislavu Hruškovi s podcastem StandaShow po zveřejnění části videa s bývalou předsedkyní Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Danou Drábovou. Celé video lze vidět až po zaplacení 250 korun. Youtuber výtku nechápal, namítl, že „cigarety za 140“ si lidé také kupují a je to v pořádku.

„Super cena.“ 250 Kč za Danu Drábovou. „140 Kč za cigarety v pohodě.“ Rozjelo se to
Foto: ČT24
Popisek: Předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dana Drábová

Český youtuber Stanislav Hruška ve svém podcastu nazvaným StandaShow hovořil s jadernou inženýrkou a bývalou předsedkyní Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Danou Drábovou o tragické události v Černobylu.

Prvních 45 minut rozhovoru je volně k vidění na YouTubu. Pokud však divák stojí o plnou verzi, která trvá 2 hodiny a 48 minut a musí si připlatit 250 korun. To někteří z příznivců StandaShow chápou coby „nechutnou zlodějnu“.

Podle youtubera Hrušky je 250 korun super cena. Zdůraznil, že informace v něm obsažené mají beztak hodnotu ještě mnohem větší. „Jsem rád, že se video líbí. Mám z toho radost. Přišly z něj stovky předplatitelů. 250 Kč je super cena. To video a informace v něm má mnohem větší hodnotu,“ upozornil na sociální síti X na fanouška, který se proti ceně ohradil.

Youtuber se též pozastavil nad lidským vnímáním hodnoty. „Cigarety za 140 Kč v pohodě, ale podcast za 250 je zlodějina. Vnímání hodnoty a cenotvorba jsou mega zajímavé disciplíny. Hlavně kvůli té iracionalitě,“ napsal.

Jedna z uživatelek sociální sítě nadnesla otázku, jak má vědět, jakou hodnotu pro ni informace obsažené ve videu budou mít, když ho ještě neviděla. „Lidé prostě nechtějí kupovat kočku v pytli, kterou jim vnucujete jako každý jiný obchodník,“ vzkázala moderátorovi StandaShow.

Ten jí obratem odpověděl. „Nijak. Když jdeš do kina, taky nevíš, jak se ti film bude líbit. Někdy je třeba udělat rozhodnutí a risknout to,“ napsal a dodal, že na video s paní Drábovou zatím nemá žádné reklamace. „Můžeš být první.“

Objevila se i srovnání s televizním kanálem HBO, jehož předplatné činí 200 Kč. „Ale na HBO není speciál o Černobylu a další super podcasty. Šach mat. Ta cena je super, předplatitelé rostou. Jestli někdo prodává bezdůvodně své zboží pod cenou, tak je hlupák,“ mínil Standa a v další odpovědi zdůraznil, že trh evidentně říká, že cena je nastavena správně, když počet předplatitelů roste.

Dotyčný, na kterého tvůrce podcastů reagoval, však poznamenal: „Přesně tak. Když babičce řeknu, že jsem si dal 4 piva, je to naprosto v pořádku, kdybych ji vysvětlil, co je podcast a že jsem za to zaplatil 250, tak by se vyvrátila.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Kroutilová

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Já bych zaplatil 250,- za to že už ji nikdy neuvidím...., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseF.L.Hek , 23.02.2024 11:43:25

|  12 |  0

Další články z rubriky

Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

11:30 Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

„Původní bílé křesťanské evropské obyvatelstvo je nahrazováno migranty stále se zrychlujícím tempem,…