„Takhle lhát. Vylhaná čísla.“ Mutace: Vědec zásadně obvinil vládu

25.06.2021 12:01

Imunolog Jiří Šinkora se opět zlobí. Tentokrát kvůli strachu, který vláda a odborníci šíří ve spojitosti s indickou mutací koronaviru, dnes známou jako mutací delta. „Nemohl jsem uvěřit, že nám budou sprostě lhát, jen aby tady udrželi strach a co nejtužší stanné právo,“ zuřil Šinkora.

„Takhle lhát. Vylhaná čísla.“ Mutace: Vědec zásadně obvinil vládu
Foto: Repro Youtube
Popisek: Imunolog Jiří Šinkora

V České republice se na jedné straně rozvolňují koronavirové restrikce, ale na straně druhé zde panují obavy z šíření mutace delta, která nakonec může nejen v Česku převládnout, protože se podle všeho chová agresivněji, než předchozí mutace.

A imunolog Jiří Šinkora toho má dost

Anketa

Má Robert Šlachta vaši důvěru?

56%
37%
hlasovalo: 16628 lidí

„Nemohl jsem uvěřit, že nám budou sprostě lhát, jen aby tady udrželi strach a co nejtužší stanné právo. Jenže už je to jasné. Včera kdekdo ječel a kdejaká média psala, že poprvé mezitýdenně neklesl počet pozitivních případů. Jenže ono to ve středu nebylo 161, ale nakonec 109, takže pokles o 15 procent. Kdo zařídil tu lež? Kdo za to ponese zodpovědnost? A včera to také poprvé kleslo ve všední den pod 100, konkrétně 99. Pokles o třetinu. Začínám se o SARS Cov-2 bát. Je to takový chudáček, že se asi opravdu neudrží díky naší kolektivní imunitě. Díky dětem a mladým dospělým, jejichž imunitní systém s tím zatočil tak, jak má. Pochopitelně ne díky očkování, když nemáme proočkovanou ani třetinu populace a očkujeme i lidi imunní. Je to hezký pocit vědět, že imunologii a respiračním virům rozumím tak, že jsem to všechno mohl říct už loni, hned na začátku. Je ale strašný pocit vědět, jak ubohou úroveň znalostí mají lidé, kteří to tady spolu s vládou řídili. Nezapomeňte, kdo co říkal,“ napsal na sociální síti Facebook.

Navrch přidal pár čísel, aby ukázal, kolik peněz se vydává na covidové testování.

„99 pozitivních testů ze skoro 25 000. Nález jednoho pozitivního člověka stojí v přepočtu v komerční ceně 379 tisíc korun. Tomu říkám dobře zaplacený grant na výzkum vymizení čínské rýmy,“ pokračoval nekompromisně.

Jeden vzkaz poslal i ministrovi zdravotnictví za hnutí ANO Adamu Vojtěchovi. Prý to není „úplný blb“ tak by podle Šinkory mohl pochopit, o co při covidovém onemocnění jde. Mutace - nemutace.

„Někdo by měl Vojtěchovi vysvětlit, jaký je rozdíl mezi nákazou a nemocí. A taky to, že SARS Cov-2 je rýma, která může zabíjet seniory a dvěstěkilové dospělé, ale pro ty máme dost vakcíny. Mohl by to pochopit. Není to prý úplný blb. Je pravda, že když poslouchám, co říká... ale neznám ho osobně, takže nemůžu soudit,“ prohlásil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…