„Teď jsme se fotili. Kde je Deborah?“ Biden opět vyvolal pochybnosti o svém zdraví

19.01.2024 22:12

Americký prezident Joe Biden již po několikáté vyvolal rozpaky svým zmateným chováním, když během svého proslovu v Severní Karolíně úpěnlivě hledal kongresmanku, jež v té době byla stovky mil daleko. „Kde je Deborah?“ rozhlížel se Biden zmateně po sále a přítomným tvrdil, že se s političkou před chvílí fotil. Posléze mu však došlo, že kongresmanka zůstala ve Washingtonu.

„Teď jsme se fotili. Kde je Deborah?“ Biden opět vyvolal pochybnosti o svém zdraví
Foto: Youtube: Newsweek.com
Popisek: Americký prezident Joe Biden.

Anketa

Bude Donald Trump v listopadu zvolen prezidentem USA?

89%
6%
hlasovalo: 26569 lidí
Americký prezident Biden ve čtvrtek političku, která přitom vůbec nedorazila, hledal během proslovu v Raleigh v Severní Karolíně. „Kde je Deborah?“ zeptal se zničehonic Biden do mikrofonu a začal se zmateně rozhlížet po sále, načež zažertoval, že demokratická kongresmanka Deborah Rossová zřejmě odešla kvůli společnému focení.

„Právě jsem se s ní vyfotil, proto asi odešla,“ pobavil se Biden, načež chtěl pokračovat, ale zarazil se, jelikož mu došlo, že se s Rossovou fotit nemohl – politička totiž v té době byla stovky mil daleko. „Aha, ona tu vlastně nemohla být. Tohle vlastně není pravda. Jsem si to popletl… Ona… Víte, ona bojuje za lidi ve svém okrsku a teďka je nahoře ve Washingtonu,“ došlo americkému prezidentovi, že se těžko mohl na akci fotit s političkou, když je Washington od Raleigh vzdálený necelých 300 mil.

New York Post si povšiml, že to nebyla jediná Bidenova eskapáda; během svého vystoupení o chvíli později dokonce označil Spojené státy nikoliv za stát, ale za „významnou firmu“.

List The Washington Times pak doplňuje, že podobně již v roce 2022 81letý prezident hledal i republikánskou političku Jacqueline Walorskiovou, která však v té době byla již měsíc po smrti. „Kde je Jackie?“ hledal tehdy zesnulou poličku během konference týkající se hladu a výživy. „Jackie, kde jsi? Jsi tady, Jackie? Měla by tu být,“ rozhlížel se Biden po sálu, přestože měsíc předtím po autonehodě, při níž Walorskiová zemřela, kondoloval její rodině.

Podobně v listopadu 2022 Bidena zmátlo také téma inflace, během nějž zaměnil Ukrajinu za Irák, načež se do všeho ještě víc zamotal. „Inflace je v současnosti celosvětový problém. Příčinou je válka v Iráku, která má dopad na ropu a na všechno, co Rusko dělá. Omlouvám se, měl jsem na mysli válku na Ukrajině. V hlavě mám Irák proto, že tam zemřel můj syn,“ prohlásil Biden. Jak však poté upozornila americká TV stanice Fox News, příčinou úmrtí Bidenova syna byl nádor na mozku a Beau Biden zemřel až několik let po válce v Iráku, v roce 2015.

A během setkání s příznivci na Floridě v té době americký prezident také tvrdil, že se setkal s „vynálezcem“ inzulínu. Nezabránilo mu v tomto tvrzení ani to, že objevitel inzulínu Frederick Banting zemřel před jeho narozením.

Podobné Bidenovy přešlapy vyvolávají nemalé obavy zejména kvůli jeho snaze o obhájení prezidentského mandátu. Podle listopadového průzkumu The New York Times je však již až 71 ˇ% voličů z větších států přesvědčeno, že Biden je „příliš starý na to, aby byl efektivním prezidentem“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Hlavně že vypadá dobře a slušně se obléká., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMarymary , 20.01.2024 8:44:33
Mozek si dá občas odpočinek, ale to by snad demokratům až tak nevadilo.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …