„V politice nemá co dělat!“ Útok na Kerčský most. Mrtví manželé. Němcová v eufórii. A narazila

18.07.2023 17:30

MONITORING SÍTÍ Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová (NEZ) se ostře pustila do kolegyně ze Senátu MONITORING SÍTÍ Miroslavy Němcové (ODS), která prý dlouhodobě neukazuje ani špetku lidství. Naposledy se tak mělo stát, když Němcová schválila ukrajinský útok na Kerčský most na Krym, při kterém zahynuli dva civilisté. „Paní Miroslavy Němcové si proto nevážím jako člověka. V politice nemá podle mého názoru co dělat,“ vzkázala Zwyrtek Hamplová.

„V politice nemá co dělat!“ Útok na Kerčský most. Mrtví manželé. Němcová v eufórii. A narazila
Foto: Se svolením Jany Zwyrtek Hamplové
Popisek: Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová

Při pondělím útoku na Kerčský most, k němuž podle ruské strany byly využity námořní drony, zemřel manželský pár. Jejich dcera byla zraněná. Ruský prezident Vladimir Putin označil úder na most za „teroristický čin“, na který Rusové odpoví. Ukrajinská strana se k útoku nepřihlásila, ale podle ukrajinské tajné služby byly k útoku využity vodní drony.

Pochvalně se k útoku vyjádřila mimo jiné právě senátorka Miroslava Němcová, která využila frázi z oblíbeného českého seriálu. „Russáctvo, pamatujte si: dycky most!“ napsala Němcová.

 

 

To už nevydržela Jana Zwyrtek Hamplová, která odsoudila i loňský útok na Kerčský most, při kterém také zemřelo několik civilistů. Podle Zwyrtek Hamplové Němcová takovými příspěvky způsobuje až mezinárodní ostudu.

„Reaguji na vaše dotazy – ne, všichni senátoři nejsou stejní. Přes někdy velmi odlišné názory bývají naše vystoupení většinou civilizovaná, jakkoli důrazná. Ostatně vše si přeberou vždy voliči, a já osobně jsem v tomto v klidu... Vím, jaké jsou jejich nálady a názory... Toto je mezi námi ve vyjadřování výjimka, která, věřím, dělá toto obecné pravidlo. Ano, je to hrozné. Ano, je to primitivní. Ano, je třeba se za to stydět v mezinárodním měřítku. Nepřejme si vědět, co by byla Miroslava Němcová schopna všechno dělat a k čemu dávat pokyn, kdyby mohla,“ píše Zwyrtek Hamplová.

Podle ní jde nejen o politické selhání, ale zejména selhání lidské, ostatně u Němcové to prý není poprvé. „Měla jsem s paní Němcovou a jejím lidstvím také tu čest... Když relativizovala pomoc kolegů lékařů z ODS při mé zdravotní indispozici. Ti se naopak přišli jako lékaři, kteří u toho byli, zeptat po mém návratu, jak se mi daří, a od té chvíle máme k sobě lidsky blízko – napřed jsou totiž lékaři, pak dlouho nic, a pak teprve politikové. Bez ohledu na jiné názory v dílčích politických otázkách,“ pokračuje Zwyrtek Hamplová, že ona jako advokátka také nedělá politické obchody.

„U Miroslavy Němcové je to naopak – v tom nejhorším slova smyslu. Ostatně jaké bylo její povolání a jaké má vzdělání ani nevím, léta letoucí žije už jen politikou. Za mne – a je to vidět... Paní Miroslavy Němcové si proto nevážím jako člověka. V politice nemá podle mého názoru co dělat. A to skutečně neříkám jen tak, kvůli značce za jménem, takto já kolegy nedělím. Ta značka není pro mne podstatná, a řady kolegů i z koaličních stran si vážím – většinou za jejich práci v jejich povoláních nebo na radnicích, a řady i za jejich činnost v senátu... Na tom seznamu paní Němcová není,“ dodává senátorka na adresu dlouholeté političky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Co to je za člověka?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuserovnapater , 18.07.2023 18:04:31
Ve válce umírají lidé. Mně je z toho zle, ať je mrtvý na té či oné straně, ať má jakoukoliv národnost. Včera jsem viděl na CS History film o dozorkyních v německých koncentrácích za 2. světové války. Zle mi bylo při výpovědích některých z nich při popisu jak nemilosrdně střílely židovské děti do hlav. Když jsem si teď přečetl názor Němcové, okamžitě se mi vybavily ty dozorkyně. Jak příznačné jaké má senátorka příjmení. Hnus! A to má syna lékaře. Jestli je po ní, nechtěl bych se mu dostat do pařátů.

|  19 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…