,,Zmrd Topolánek“. Jde o islám

07.11.2017 11:27

Expředseda ODS, expremiér a především současný prezidentský kandidát Mirek Topolánek se netají svými velmi ostrými názory proti islámu. Uvedl je mimo jiné v pořadu DVTV Apel. A právě na jeho vystoupení zareagovala Eva Zahradníčková, žena, jež pomáhala uprchlíkům na Balkáně a která je družkou „nepobodaného“ muslima.

,,Zmrd Topolánek“. Jde o islám
Foto: Repro Youtube
Popisek: Mirek Topolánek v DVTV vystupuje proti právu šaría

„Sleduji dnes dvě velmi nebezpečné tendence – všeobecnou rovnost, bezpohlavnost, upřednostňování minorit a multikulturalismus – proti xenofobii, odmítání migrace, jinakosti, hraničící s nacismem a rasimem,“ zmínil Topolánek. 

Anketa

Má Zeman šanci vyhrát už v 1. kole?

90%
10%
hlasovalo: 19280 lidí

„Kde se v zemi, která je relativně tolerantní a otevřená, která je z pohledu podílu a pestrosti migračních minorit na špičce v Evropě, která absorbuje Vietnamce i Ukrajince, Balkánce i neevropany, bere tento zjevný rozpor? Islám totiž není jenom náboženství. Je to pravidly sešněrovaný systém života,“ podotkl Topolánek.

„Politický islám je ideologie ne nepodobná nacismu a komunismu. Je založen na náboženské nenávisti. Islámské právo šaría neumožňuje svobodu myšlení, vyznání, uměleckého projevu, tisku. Nerespektuje demokracii, ústavu,“ dodal Topolánek.

„Pravidla práva šaría jsou s demokratickou společností neslučitelná,“ tvrdí také Topolánek. „Muslimská komunita je s narůstajícím podílem neintegrovatelná. Jediným řešením je postavení politického islámu mimo zákon, zpřísnění azylové legislativy, ochrana hranic,“ uzavřel.

A právě na toto video reaguje na svém facebookovém profilu Eva Zahradníčková. „Jakoby mluvil sám velký islamobijec Okamůra,“ poznamenala žena, jež mimo jiné v minulosti bojovala také o čest svého muslimského přítele, který si zřejmě vymyslel napadení. Alespoň to při vyšetřování tvrdila policie. 

Zahradníčková pak dokonce v diskuzi nazývá Topolánka zmrdem.

Anketa

Který Zemanův protikandidát má největší šanci na úspěch?

27%
6%
5%
hlasovalo: 5364 lidí

To, že je Topolánek volba pro ty, kdo chtějí Zemana, ale nechtějí Babiše, pak uvádí komentátor Miroslav Korecký pro server iDnes.cz. „Máte už dost vulgarit Miloše Zemana, jeho arogance, nevyzpytatelnosti, napojení na divné byznysové kruhy i pochybných kamarádů? Pak je tu pro vás záchrana: jeho věrná kopie, ovšem s lepšíma nohama. Mirek Topolánek,“ podotýká ironicky s tím, že Topolánkovu kandidaturu vítá.

Bitva o Hrad jeho vstupem do boje získává novou polarizaci, píše také Korecký. Topolánek se totiž v posledních měsících a letech profiluje jako velmi tvrdý kritik nejen Zemana, ale hlavně Andreje Babiše. „Prezidentská volba by tak mohla dostat podobu repete nedávných voleb sněmovních: Jsi pro Babiše? Pak vol Zemana. Nechceš Babiše? Vol Topolánka,“ dodal také Korecký.

Původní text ZDE

Obdobného názoru je pak i politolog Jan Kubáček, jenž pohovořil pro server Týden.cz. „Umím si představit, že on svou kandidaturou může ubírat hlasy nejen panu Horáčkovi, Drahošovi, Fischerovi a dalším kandidátům, ale myslím si, že možná i částečně může ‚odrolit‘ některé váhavé středové stoupence Miloše Zemana,“ sdělil Kubáček s tím, že Topolánek je podobný naturel politika, jako je Miloš Zeman. 

„Pravděpodobně se bude při televizních debatách snažit vyzdvihovat témata spojená s kritikou eura, věcnou kritikou Evropské unie, boje s terorismem, s tématem bezpečnosti země, a to jsou právě témata, kterými bude programově ‚túrovat‘ ostatní kandidáty, nutit je k jasným vyjádřením a rozbíjet ‚jejich teflonové fráze‘ a jistý pragocentrismus,“ dodal Kubáček.

Původní text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…