A dost. V životě jsem takto nekřičela. Okamura, Nerudová, Vondra a moderátorka Partie už to nevydržela

21.01.2024 17:07 | Monitoring

Plamenná diskuse kolem korespondenční volby se během nedělní Partie na CNN Prima News dostala do bodu, kdy moderátorka pořadu křičela na lídra SPD Tomia Okamuru a na kandidátku za STAN do Evropského parlamentu Danuši Nerudovou, kteří se i přes její výzvy nevěnovali dalším tématům. „Já, dovolte. Já na to budu reagovat, protože…“ nebrala vážně výzvy moderátorky Nerudová, a nepřestával ani Okamura. „A dost!“ vybuchla na to moderátorka. „Omlouvám se divákům, ale destruujete diskusi,“ přeťala přítomné.

A dost. V životě jsem takto nekřičela. Okamura, Nerudová, Vondra a moderátorka Partie už to nevydržela
Foto: Screen vysílání CNN Prima News
Popisek: Partie

Anketa

Bude Donald Trump v listopadu zvolen prezidentem USA?

89%
6%
hlasovalo: 26570 lidí
Vyhrocená situace se odehrála během nedělní Partie na CNN Prima News, kde Okamura debatoval s poslancem Patrikem Nacherem (za ANO), europoslancem a lídrem kandidátky koalice SPOLU Alexandrem Vondrou (ODS) a kandidátkou do Evropského parlamentu za STAN Danuší Nerudovou. Moderátorka pořadu Terezie Tománková chtěla, aby přítomní debatovali o předvolebním průzkumu agentury Median, z něhož vyplývá značná dominance hnutí ANO, avšak Okamura namísto toho začal hovořit o korespondenční volbě, přestože se tomu věnovali už v předchozím segmentu pořadu.

„Vy ruku v ruce s tou korespondenční volbou navrhujete zákon, že chcete dávat nově státní občanství i potomkům Čechů, kteří migrovali do zahraničí, a to až do čtvrté generace. To znamená lidi, kteří tady nikdy nežili, neplatí tady daně, neumí ani česky,“ hřímal Okamura směrem k Nerudové a k Vondrovi. Tománková se ho snažila několikrát marně přerušit a navrátit téma předvolebního průzkumu.

„Vy už tak zoufale hledáte voliče v té vládní koalici, že by měli rozhodovat lidi, kteří třeba přechodně studují v zahraničí, přechodně tam pracují, a lidi, kteří neumějí ani česky,“ pokračoval Okamura. Načež si chtěli vzít slovo i Nerudová s Vondrou, které se Tománková rovněž snažila utišit. „Pane Okamuro, jestli jste se rozhodl, že...“ dala pak předsedovi SPD najevo, že se má vrátit k tématu.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„Ne. Já, dovolte. Já na to budu reagovat, protože…“ nebrala vážně výzvy moderátorky ani Nerudová a přeřvávala jak ji, tak i nekončícího Okamuru. A to už Tománková vybuchla. „A dost! Prosím! Pane Okamuro, prosím. Já jsem tady takhle v životě nekřičela a omlouvám se divákům, ale destruujete diskusi. Prosím, bavíme se tu o předvolebním průzkumu,“ zakřičela Tománková rázně na politika a utnula i Nerudovou.

Okamura později zákrok moderátorky hodnotil s pochopením. „Já jsem rád, paní moderátorko, že jste mě tady přerušila poměrně razantně,“ řekl. A když mu moderátorka odvětila, že to jinak nešlo, poznačil: „Já vás mám rád, takže v pořádku.“

Během diskuse došlo i na další vyhrocené momenty. A situaci ve studiu narušil i obdiv Vondry a Nerudové k Okamurovu močovému měchýři, když se při předchozí diskusi ke korespondenční volbě vrátili k několikahodinovému projevu politika.

„Musím říct, pane poslanče, že jsem to trochu sledoval, politicky ten váš projev žádný výkon nebyl, moc jste se nevycajchnoval, ale musím říct, že cirkusově, nebo klidně fakírsky, ale aby to neznělo pejorativně, to je teda mimořádné. Já bych to nedal. To mi neříkejte, že jste nečůral. Vy jste musel mít plínky nebo nějaký pytlíček. Mně je přes 60, já bych těch 11 hodin ani náhodou nedal, vy jste o něco mladší. To jste měl plínky?“ tázal se Vondra Okamury, kterého takový dotaz evidentně překvapil.

„Vy a pan Babiš máte skvělý močový měchýř,“ přisadila si i Nerudová.

Načež jim Okamura sdělil, že „žádné plínky nepotřebuje“. „Jsem plně připraven, nemusím ani spát, lékaři mi diagnostikovali, že mám nejvyšší hladinu testosteronu, která je prý ještě zdravá. Já jsem plně energický hájit zájmy České republiky,“ prohlásil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

debata byla něco otřesného, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevipera , 21.01.2024 17:41:25
tománková se stylizuje do moravce? A jak vyštěkala okamuru a na konci debaty utnula i nachera bylo neskutečně nechutné. Na moravcovy pořady se nedívám už několik let a obejdu se i bez tománkové.

|  25 |  1

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …