Angažovaný sportovec, pomocník Michala Horáčka, zaútočil na Zemana a „pseudovlastence“

07.03.2017 7:12

Vrcholový cyklista Leopold König se rozhodl vstoupit do politiky v roli poradce prezidentského kandidáta Michala Horáčka. Považuje za svou občanskou povinnost veřejně vystupovat a vyjadřovat se k dění kolem sebe. V rozhovoru s Filipem Horkým zmínil server ParlamentníListy.cz, prezidentského kandidáta Michala Horáčka, kterého podporuje, a prezidenta Zemana. To je podle Königa člověk, který si pohrává se strachem lidí.

Angažovaný sportovec, pomocník Michala Horáčka, zaútočil na Zemana a „pseudovlastence“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman pronesl jí dort

V úvodu rozhovoru s Filipem Horkým pro internetovou televizi DVTV.cz prozradil, že za to, jak se rozhodl vstoupit do veřejného prostoru, čelí výhrůžkám. Někteří lidé mají prý potřebu napsat mu, co si myslí, a někdy dost hrubě. König jim chce čelit a nedá se umlčet.

„Máte i nějaké kamarády na Facebooku, co sdílí Parlamentní listy?“ ptal se Filip Horký. „Samozřejmě mám,“ odvětil.

„Já myslím, že je to o tom, že každý žijeme v nějaké sociální bublině a z té se objevují přátelé z jedné a ze druhé strany. A už tady bych se pozastavil nad tím, že jde o zprávy z jedné a z druhé strany. To by vůbec nemělo takhle být. Lidé by měli být schopni kriticky přemýšlet a snažit se aspoň na chvíli připustit, že třeba nemusím mít pravdu. Tady ty trendy dezinformací, to jsou instantní zprávy nejjednoduššího typu zasahující ty nejnižší lidské pudy, jako je strach. A v podstatě od toho strachu se všechno odvíjí,“ doplnil cyklista.

Důrazně odmítl myšlenku, že by byl sluníčkářem. To je jen nějaká nálepka, se kterou se „druhá strana“ snaží očernit lidi, kteří s ní nesouhlasí. Místo tohoto nálepkování bychom prý měli posilovat své sebevědomí. „A tohle se samozřejmě nestane, pokud nás povede člověk, který v nás probouzí jen pseudovlastenectví nebo strach. Tady se bavíme o prezidentu Zemanovi,“ varoval.

Pokud bude prezident Miloš Zeman znovu kandidovat, tak se podle Königa nic moc nezmění, a to je právě ten problém. „Já jsem se spojil s panem Horáčkem proto, že chceme něco změnit,“ konstatoval cyklista. Horáčkovi prý radil, aby se nestylizoval do role Antizemana. Radil mu najít si nějaké pozitivní téma. „Pro mě má vysoké mediální hodnoty a zásady,“ ocenil cyklista Horáčka. Je však na lidech, koho si vyberou za prezidenta.  

Pan Zeman útočí na tu nejchudší vrstvu. „Tohle se mi nelíbí, protože pan Zeman společnost rozděluje. My si ale musíme uvědomit, že tady nejsme ‚my a oni‘. Voliči pana Zemana se neobejdou bez voličů Michala Horáčka a naopak. Možná by si voliči pana Zemana mohli uvědomit, že mají na víc a nenechat se ovlivňovat jen strachem,“ podotkl.

Celý rozhovor naleznete zde

Došlo i na šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. „Já si vážím pana Babiše a mám k němu velký respekt za to, co vybudoval. Já jsem mu věřil, když vstupoval do politiky, ale ... bohužel pan Babiš přistoupil na nečistou hru,“ posteskl si sportovec. Má na mysli především útok na Českou televizi ve stylu „zkorumpovaná pakáž“.

„Pokud někdo takto zaútočí na veřejnoprávní televizi, tak je to podle mého nečistá hra,“ soudí host. Současně si je ale vědom toho, že Babiš je silnou osobností, a pokud bude premiérem, možná bude vztah mezi prezidentem a vládou vyváženější.

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…