Arogance Západu. Ta prý stojí za zrodem nebezpečného Putina

14.10.2016 16:38

Dnešního nebezpečného Putina vytvořila arogance Západu, uvádí deník The Times. „Putinova posedlost obnovit pro Rusko status supervelmoci je důsledkem selhání Západu, který nebyl schopen vyřešit problémy vzniklé rozpadem Sovětského svazu,“ píše v deníku The Times Michael Burleigh.

Arogance Západu. Ta prý stojí za zrodem nebezpečného Putina
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Ruský prezident Vladimir Putin

Na jeho slova upozorňují Britské listy. Podle jeho slov jsme namísto toho, abychom neuváženě odmítli Putina jako nereformovaného tyrana, si měli uvědomit, že jsme ho v mnoha ohledech vytvořili sami.

Původní text ZDE.

Putin se v současné době dostal do křížku s USA, kdy podle amerických vyšetřovatelů se hackeři napojení na ruskou vládu dopouštějí krádeží citlivých dat a mailových souborů. Podle Putina je otázkou, zda záleží na tom, kdo se útoků skutečně dopouští. Důležitá jsou prý odhalená fakta, tvrdí. Obětí krádeží se přitom staly servery Demokratické strany a e-mailové účty jejích čelných představitelů. 

„Jsme znepokojeni zhoršením rusko-amerických vztahů, ale není to naše volba, nikdy jsme se o to nesnažili. Chceme naopak mít s tak velkou zemí, která je přední světovou ekonomikou, přátelské vztahy,“ prohlásil Putin s tím, že pro zlepšení vztahů je třeba chovat se partnersky a vzájemně ctít zájmy.

Do sporu se však Putin dostal i s Francií, a to kvůli syrskému konfliktu. Rusko v minulých dnech zablokovalo mimo jiné francouzský návrh rezoluce k zastavení bombardování a nastolení příměří u Aleppa. Z Paříže pak pro změnu zaznívají obvinění, že ruské a syrské letectvo se tam dopouští válečných zločinů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …