Au. Pád z letadla. Zoufalé VIDEO z Kábulu: Opravdu strašné

16.08.2021 11:14 | Ze sítí

Po internetu kolují videa letounu C17, ze kterého údajně za vzletu spadli minimálně tři mladí muži. Pád z velké výšky podle svědků nepřežili. Video dokládá naprosté zoufalství těch Afghánců, kteří se obávají vlády Tálibánu.

Au. Pád z letadla. Zoufalé VIDEO z Kábulu: Opravdu strašné
Foto: Repro Twitter Asvaka news agency
Popisek: Snímek z videa, na kterém lidé padají z letadla

Anketa

Jste pro to, abychom zachránili naše afghánské tlumočníky?

17%
79%
hlasovalo: 10515 lidí
Situace v Kábulu je velmi zoufalá. Ti, co se bojí vlády Tálibánu, se snaží ze země uprchnout jakýmkoli způsobem a často volí metody s naprosto minimální šancí na úspěch. Jeden takový případ si vyžádal minimálně tři lidské životy. Jak informuje Muslim Širzád, kábulská tragédie se odehrává v přímém přenosu. Afghánští mladíci vzlétají na motoru amerického letadla, píše Širzád. Na letišti navíc dochází k dalším těžko uvěřitelným scénám, na ranveji panuje naprostý chaos a mnohé komerční lety byly opožděny o mnoho hodin.

 

Krátce po vzletu letadla C17 s Afghánci na boku došlo k očekávatelnému. Mladíci nevydrželi nápor vzduchu a z velké výšky se zřítili na zem. Video, které sdílel Radžíp Soylu, ukazuje v závěrečných vteřinách pád mladých lidí. „Pane Bože. Zoufalí Afghánci visí na pneumatikách letadla a padají z nebe poblíž kábulského letiště,“ píše Soylu.

 

O situaci informoval i novinář Filip Horký.

 

Twitterový účet Asvaka news agency k celé tragédii uvádí, že tři mladí muži z výšky spadli na střechy přilehlých domů. „Jeden z místních to potvrdil s tím, že pád těchto lidí udělal hlasitý a děsivý zvuk.“

 

UPDATE: Následující video zobrazuje chaos na kábulském letišti, kde odlétající americké letadlo obklopuje roj běžících Afghánců, někteří lezou na letadlo v zoufalé snaze utéct ze země.

 

UPDATE 2: Již bylo zveřejněno i následující hrůzné video zobrazující mrtvá těla mužů. Údajně jde právě o mladíky, kteří spadli z letadla.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dostat bojeschopné do vlasti.“ Kolář mladší vnímá, co chtějí na Ukrajině. Ale nesedí to k tomu, co řekl otec

9:00 „Dostat bojeschopné do vlasti.“ Kolář mladší vnímá, co chtějí na Ukrajině. Ale nesedí to k tomu, co řekl otec

Už nejde jen chodit okolo horké kaše. Poslanec TOP 09 Ondřej Kolář opět zdvihl téma politiky návratů…