Babiš: Zemana k soudu nepoženu. S Pochem nepočítám

26.06.2018 11:40

Druhá vláda Andreje Babiše (ANO) je v podstatě složena. Šéf kabinetu už počítá i s tím, že ve vládě nezasedne sociální demokrat Miroslav Poche. Znovu odmítl jít kvůli Pochemu do sporu s prezidentem Milošem Zemanem.

Babiš: Zemana k soudu nepoženu. S Pochem nepočítám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman jmenoval Andreje Babiše předsedou vlády. Již podruhé

Česká televize informuje o tom, že předseda vlády Andrej Babiš už má jasno o všech ministerských postech ve svém kabinetu. Předseda sociální demokracie Jan Hamáček prý bude sedět na dvou židlích. Povede ministerstvo vnitra a dočasně i ministerstvo zahraničí. Sociálnědemokratický europoslanec za ČSSD Miroslav Poche tedy v kabinetu nebude.

Hamáček sice ještě v nedělních Otázkách Václava Moravce hrozil, že by pak v podstatě šlo o porušení koaliční smlouvy a ČSSD by v krajním případě vlastně vůbec nemusela do vlády vstupovat, takže by celý projekt zkrachoval ještě dřív než začal, ale Andrej Babiš s Pochem ve vládě ani tak nepočítá. Dal také jasně najevo, že nehodlá jít do kompetenčního sporu s prezidentem Zemanem.

Otázkou tak zůstává, co teď udělá ČSSD, zda se smíří a plány Andreje Babiše a Miloše Zemana.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…