Babiš dnes v Bavorsku navštíví centrálu BMW a továrnu Siemens

21.11.2018 7:56

Český premiér Andrej Babiš dnes v rámci pracovní cesty do Bavorska navštíví centrálu společnosti BMW v Mnichově a továrnu firmy Siemens v Amberku. Se zástupci automobilky BMW bude Babiš jednat o plánovaném vybudování testovacího centra u Sokolova v Karlovarském kraji. Česká vláda v úterý rozhodla, že firma získá na jeho vybudování investiční pobídku od státu až 528,75 milionu korun.

Babiš dnes v Bavorsku navštíví centrálu BMW a továrnu Siemens
Foto: screen TN.cz
Popisek: Andrej Babiš v rozhovoru TV Nova

BMW plánuje během sedmi let investovat do vybudování technologického centra pro vývoj vozidel a asistenčních systémů 2,55 miliardy korun. Z toho investice do strojního zařízení bude 1,3 miliardy korun. Kabinet už v dubnu schválil memorandum o spolupráci s německou automobilkou.

Digitální továrna Siemens v Amberku pak patří mezi nejmodernější výrobní provozy na světě. Firma investuje také v Česku, česká pobočka Siemens zajišťuje pracovní místa pro zhruba 9000 lidí. Továrnou českého premiéra provede generální ředitel společnosti Joe Kaeser. Tématem rozhovoru Andreje Babiše s vedením společnosti bude mimo jiné rozvoj takzvaného Průmyslu 4.0 v Česku a možná inspirace touto německou továrnou. Průmyslem 4.0 se označuje čtvrtá průmyslová revoluce, tedy trend digitalizace, díky níž se automatizuje výroba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…